31 Ağustos 2004 21:00

12 rehine öldürüldü

Irak'ta Ensar El Sünnet Ordusu tarafından kaçırılan 12 Nepallinin öldürüldüğü bildirildi. Bir Ürdün şirketi vasıtasıyla ABD tarafından, kişi başına 2500 dolar maaş karşılığında işe alınmış olan Nepalliler, bir süredir direnişçilerin elinde rehin tutuluyordu.

Paylaş
Irak'ta Ensar El Sünnet Ordusu tarafından kaçırılan 12 Nepallinin öldürüldüğü bildirildi. Bir Ürdün şirketi vasıtasıyla ABD tarafından, kişi başına 2500 dolar maaş karşılığında işe alınmış olan Nepalliler, bir süredir direnişçilerin elinde rehin tutuluyordu. Ensar El Sünnet Ordusu adlı gruba ait internet sitesinde, biri İngilizce bir metni okumaya çalışan 12 Nepallinin görüntüleri önceki gün yayınlanmıştı. Öldürülen 12 kişiden birinin boğazının kesildiği, diğerlerinin ensesine kurşun sıkıldığı öğrenildi. Örgüt bildirisinde "Nepallilerin Müslümanlarla savaşmak üzere geldiği, Hıristiyan ve Yahudilere hizmet ettikleri" ifade edildi.

Sadr'dan ateşkes açıklaması Öte yandan, ülkenin başkenti Bağdat'taki Sadr Mahallesi'nde çatışmalara son vermek için yapılan müzakereler sonucunda anlaşma sağlandığı bildirildi. İşgal karşıtı Şii lider Mukteda El Sadr'ın Bağdat sözcüsü Şeyh Naim El Kabi, "Sadr hareketi ile (Irak Hükümeti Ulusal Güvenlik Danışmanı) Muvaffak El Rubai arasında yapılan görüşmenin ardından anlaşma sağlandı" dedi. Anlaşmanın ilk maddesinin, Sadr Mahallesi ve çevresinde çatışmaların bitirilmesi, Amerikan kuvvetlerinin üslerine geri dönmesi olduğu kaydedildi. Bunun karşılığında Sadr milislerinin ise AK-47 Kalaşnikov tipi tüfeklerini ve tabancalarını bırakacaklar. Sadr'ın Bağdat temsilcisi ayrıca, Şii liderin milislerine bütün Irak'ta savaşmayı bırakmaları çağrısında bulunduğunu ve hareketinin siyasi sürece katılacağını belirttiğini açıkladı. Irak İçişleri Bakanlığı sözcüsü Sabah Kazım ise böyle bir anlaşmadan haberdar olmadığını belirtti.


SAMARRA VE FELLUCE'YE HAVA SALDIRISI
  • Bağdat'ın kuzeyinde bulunan Sammarra kentine ABD helikopterlerinin ateş açması sonucu en azından 4 sivilin öldüğü 5 kişinin de yaralandığı açıklandı.
  • Felluce kentinde dün gece Amerikan tanklarından açılan ateşte çok sayıda direnişçinin öldüğü bildirildi.
  • Kuzeydeki Musul kentinde, önceki gün bir Amerikan konvoyunun geçtiği yerde düzenlenen bombalı saldırıda, bir Amerikan askerinin öldüğü, 2'sinin de yaralandığı duyuruldu.
  • Kerkük kenti Eğitim Müdürü İbrahim İsmail, silahlı kişilerin açtığı ateşte öldürüldü.

  • ÖNCEKİ HABER

    Almanya'da büyüyen öfke

    SONRAKİ HABER

    Miloseviç Batı'yı suçladı

    Sefer Selvi Karikatürleri
    Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa