30 Ağustos 2004 21:00

Kazanana kadar grevdeler

Bahçelievler Belediyesi işçilerinin grevi 9. gününe girdi. AKP'li belediye yönetiminin uzlaşmaz tutumu nedeniyle greve çıkmak zorunda kalan 397 işçi, talepleri kabul edilene kadar mücadeleyi sürdürmeye kararlı.

Paylaş
Bahçelievler Belediyesi işçilerinin grevi 9. gününe girdi. AKP'li belediye yönetiminin uzlaşmaz tutumu nedeniyle greve çıkmak zorunda kalan 397 işçi, talepleri kabul edilene kadar mücadeleyi sürdürmeye kararlı. Çoşku ve moralleri yüksek olan belediye işçilerini, sendikalar, siyasi partiler ve kitle örgütleri de ziyaret ederek destek veriyor. Genel-İş 6 No'lu Şube Başkanı Hasan Kaya, 1. yıl için vardıkları anlaşmanın 1 Eylül'e kadar geçerli olduğunu belirterek, "Kabul ettiğimiz şartlar 1 Eylül'e kadar geçerli, fakat Başkan Osman Develioğlu tıkanıklığı aşmak için gerekli adımları atmazsa bu tarihten sonra tüm şartlar geçersiz olacak" dedi. Kaya, muhataplarının belediye başkanı olduğunu belirterek, dolaylı görüşmeleri de kabul etmeyeceklerini kaydetti.

Bayramları grev İşyeri Temsilcisi Zeynel Polat, 30 Ağustos nedeniyle bir günlük tatil olduğunu hatırlatarak, "Grevi de bayram olarak düşünüyorum, dayatmalara kaşı direnme hakkımızı kullanıyoruz, bu da bir bayram" dedi. Ücret sendikaclığı mantığını gütmediklerini, ücretlerle birlikte temel hak ve kazanımları korumanın zorunlu olduğuna değinen Polat, greve belediye yönetiminin uzlaşmaz tutumu nedeniyle çıktıklarını söyledi. Belediye başkanının sözlerinin tutarsız olduğunu belirten Polat, "Moralimiz çok iyi, güzel bir dayanışma ve destek var" diye konuştu.

Kazanmak için Bahçelievler Belediyesi'nde örgütlü Genel-İş 6 No'lu Şube Sekreteri Halis Ayyıldız ise, anlaşma yapılabilmesi için MİKSEN'in (Mahalli İdareler Kamu İşveren Sendikası) aradan çıkması gerektiğini söylüyor. Grev yerinin gece gündüz dolu olduğunu belirten Ayyıldız, "Greve dayanamayacağımızı sanıyorlar, hiç evimize gitmesek de mücadeleyi kazanana kadar buradayız" dedi. İşçilerden Rıza Uzun, "Anlaşma olmasında yarar var. Ama sorun belediye başkanının sorunu, grevi o zorladı. Kararlıyız, kazanmak için buradayız" diye konuştu. 18 yıldır belediyenin fen işlerinde çalıştığını söyleyen Cevdet Karataş, taşerona 100 milyara yaptırılan işi işçilerin 40 milyara yaptıklarına dikkat çekerek, "Üstelik daha sağlam yapıyoruz. Sosyal haklarım dahil 920 milyon ücret alıyorum. Sosyal haklarımızdan taviz vermemizi istiyorlar, alınan hak geri verilmez. Grevimiz iyi, sonuna kadar direneceğiz, sonuçlarına katlanırlar" diye konuştu.


BAĞCILAR'DA GREVE ÇIKILIYOR Genel-İş 6 No'lu Şube bugün saat 12.00'de Bağcılar Belediyesi'nde greve çıkıyor. İşçilerin temel kazanımlarına göz koyan AKP'li belediye, işçilerin taban ücreti ve kıdemlerini yok etmek istiyor. Belediyenin tutumuna tepki gösteren Genel-İş yöneticileri, talepleri kabul edilene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini ifade ettiler.

ÖNCEKİ HABER

Şeker işçisi tedirgin

SONRAKİ HABER

Patrona geri adım attırdılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...