30 Ağustos 2004 21:00

Başkanın alerjisi mi var?

Esenyurtluların oyları ile Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan AKP'yi Necmi Kadıoğlu'nun ilk icraatları kültür sanat kurumlarını işlevsizleştirmek oldu. Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi, şimdi depo olarak kullanıyor.

Paylaş
1992 yılında Esenyurtlulara hizmet vermeye başlayan Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi, 28 Mart tarihine kadar yaklaşık 1300 öğrenciye eğitim verirken bugün 33 öğrenciyle eğitime devam ediyor... Esenyurt Belediyesi eski Başkanı Dr. Gürbüz Çapan tarafından belediyenin altındaki deponun boşaltılması ve yeni bir düzenlemeyle kültür merkezi haline getirilmesi suretiyle yeni yerinde hizmet vermeye başlayan Kültür Merkezi, yeni yönetim tarafından depo olarak kullanılmaya başlandı.

Seçimden sonra yeni politika 28 Mart 2004 günü yapılan yerel seçimlerde Esenyurtluların oyları ile Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Necmi Kadıoğlu'nun ilk icraatı Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi öğretmenleri tiyatrocu Nazım Yılmaz ve karikatürist Kamil Masaracı'yı Park ve Bahçeler Müdürlüğü emrinde görevlendirmek olmuştu. Ulusal ve yerel gazetelere günlerce konu olan bu uygulama 50 kişilik sanatçı grubu ile kültür merkezi önünde protesto edilmişti. Bu protesto gösterisinin ardından tiyatro öğretmeni Nazım Yılmaz ve karikatür atölyesi öğretmeni Kamil Masaracı'nın işlerine belediye yönetimi tarafından son verilmişti.

Personel müdürü yönetiyor Öğretmenleri alanlarında deneyimli, akademik kariyer ve pedagojik formasyon sahibi eğitmenlerden seçilen Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi; yıllardır Gazi Üniversitesi Müzik Bölümü mezunu, 30 yıllık sanatçı Mehmet Gümüş tarafından yönetilmekteydi. Ancak yeni yönetim kültür merkezi yönetimini Mehmet Gümüş'ten alarak ortaokul mezunu bir personel müdürünün emrine bağladı.

Kültür merkezi işlevsizleşti Yaklaşık 12 yıldır 16 ayrı sanat dalında eğitim veren Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi, Necmi Kadıoğlu'nun Başkanlık koltuğuna oturmasından sonra neredeyse virane görünümünü aldı. kültür merkezinin bağımsız kapısını "güvenlik" gerekçesiyle kapattıran Belediye Başkanı Kadıoğlu, belediye binası içerisinden girilen kültür merkezinde son olarak da uzun süredir öğretmenlik yapan ressam Hanife Sevim ve tiyatro atölyesinin ikinci öğretmeni Cemal Uçarman'ın işlerine son verdi. 12 yıldır uzmanlar tarafından plastik sanatların eğitim yuvası haline getirilen Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde bugün resim, heykel, elişi, felsefe, tarih, sosyoloji, tiyatro yasak! 28 Mart tarihinden önce 1300 öğrenciye eğitim veren Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi'nin öğrenci sayısı şimdilerde 30'lara düştü. Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi, öğrencisiz kalan sınıfları da depo olarak kullanıyor..!

ÖNCEKİ HABER

Putin'in kızları geliyor

SONRAKİ HABER

Adana'nın tarihi 'tarih' oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...