29 Ağustos 2004 21:00

Müzik paraya teslim

Fahir Atakoğlu müzik dünyasının paraya çevrilebilir ürünlere mahkûm kaldığını söyledi.

Paylaş
Ünlü besteci ve yorumcu Fahir Atakoğlu, müzik yapımcılarının yeni bir üslup oluşturmaktan çok, kısa sürede paraya çevrilebilir müzik ve sanatçılara yöneldiklerini söyledi. Konser vermek üzere Çeşme'de bulunan Atakoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Atakoğlu, Türkiye'de son dönemde birbirini taklit eden sanatçı ve müziklerin oluştuğuna dikkati çekti.

Çok az insan kaldı Fahir Atakoğlu, yaptığı basın toplantısında sözlerini şöyle sürdürdü: "Plakçılar kısa vadede harcadıkları parayı almak istiyorlar. Böyle olunca çok kısa sürede hemen paraya dönecek müziklere ve sanatçılara yöneliyorlar. Başarılı olan bir şeyin taklidi sürekli oluyor. Yapımcılar yeni bir maceraya, yeni bir üslup oluşturmaya girmek istemiyorlar. Bunu gerçekleştirebilen çok az insan var. Bunların gelişmesi lazım. Eğer yapımcılar yeni bir üslup geliştirebilirse daha kalıcı olurlar." Bir gazetecinin, "Müzik sektörü kötüye mi gidiyor?" sorusuna yanıt olarak ise Fahir Atakoğlu, "Kötüye gidiyor demek, sanatçıların şevkini kırar. Eleştiri mekanizmasını geliştirmek lazım ki, yapılan sanat daha güzel olsun. Sanat, toplumun aynasıdır. Medyanın daha iyi eleştiri yapması lazım. Eleştiri mekanizması olmadığından, müzik piyasası istenilen yere gelemiyor. Ancak bunları atlatacağız ve bu günler geçecek" diye cevap verdi.

Müzikal hazırlığı Kendi sanat yaşamıyla ilgili bilgiler de veren Atakoğlu, "Şu anda bir tiyatro müziği yazıyorum. Yunan mitolojisiyle ilgili Dutarie Tiyatrosu'na müzikal yapacağım. Ayrıca yeni bir albüm hazırlığı içindeyim. Müziği çok seviyorum. Hep müziğimin dinlenmesini istemişimdir" dedi. Yaptığı müzikte samimiyeti yakalamaya çalıştığını kaydeden Atakoğlu, 1994'te yaptığı albümün hâlâ dinlenmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.


Jethro Tull Çeşme'den aktı Rock müziğinin efsanevi grubu Jethro Tull, Çeşme'de konser verdi. HIP Prodoctions'ın organizasyonunda Çeşme Kum Beach'te sahne alan grubu, kalabalık bir hayran kitlesi dinledi. Öğrencilerin 30, tam bilet alanların da 40 milyon lira ücret ödeyerek izlediği konserde sahne alan Hakan Kurşun, müziğiyle katılımcıları Jethro Tull'a hazırladı. Geç saatlerde sahne alan Jethro Tull, deniz içine kurulan sahnede, sevilen şarkılarıyla rock müziği tutkunlarını coşturdu.

ÖNCEKİ HABER

Dikili'de festival zamanı

SONRAKİ HABER

Aşk-ı Pervâz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...