29 Ağustos 2004 21:00

Dikili'de festival zamanı

Dikili, 8 festivalin ardından verilen beş yıl aradan sonra yeniden festivaline kavuşuyor. "Dikili Barış Şenliği" hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Osman Özgüven, festivali "Ege'yi, barış denizine dönüştürmek" idealiyle yaptıklarını söyledi. Dün başlayan şenlikler 1 Eylül'de sona erecek.

Paylaş
Dikili, 8 festivalin ardından verilen beş yıl aradan sonra yeniden festivaline kavuşuyor. "Dikili Barış Şenliği" hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Osman Özgüven, festivali "Ege'yi, barış denizine dönüştürmek" idealiyle yaptıklarını söyledi. Dün başlayan şenlikler 1 Eylül'de sona erecek. Başkan Özgüven, Dünya Barış Günü'nü içine alan haftada gerçekleştirdikleri şenliklerde; demokrasiyi sekteye uğratan 12 Eylül darbecilerine karşı, özellikle "demokrasi" vurgusunu yaptıklarını söyledi. Ege'nin bir Barış Denizi olması gerektiğine inanan herkesi şenliğe davet eden Özgüven, "8 festivale, 5 yıl aradan sonra 9'uncusunu bu yıl ekliyoruz.Türk-Yunan dostluğunun tohumlarını atanlar, kendilerine 'vatan haini' diyen sığ anlayışa karşı yeniden bir araya geliyor.Yine, barıştan ve sevgiden korkulmaması gerektiği mesajını hep birlikte vereceğiz" dedi.

Dün başladı Dikili Barış ve Demokrasi Şenlikleri dün başladı ve dört gün boyunca edebiyattan müziğe ve resime, politikadan emek ve basın dünyasına çok sayıda ünlü ismin katılacağı etkinliklerde sürecek. Şenliğin ikinci günü olan bugün, Prof. Tolga Yarman 11.30'da Dragon İsmail'in Kahvesi'nde "Barış ve Küresel Silahsızlanma İçin Öneriler" başlıklı bir konferans verecek. Duygu Asena, Deniz Türkali ve Işıl Özgentürk'ün katılacakları söyleşi "Aşkın ve Hayatın Kıskacında" başlığıyla gerçekleştirilecek ve Antur'da 13.00'te başlayacak. 15.00'te ise, Çetin Taslak'ın Kahvesi'nde Hidayet Karakuş, Hüseyin Yurttaş ve Bekir Yurdakul'un "Küreselleşme Karşıtı Sanat ve Dil"konulu sunumları izlenebilir. "Küreselleşme Karşıtı Duruş ve Barış" Paneli, 17.00'de Arkadaş Kafe'de. Saat 18.00'de ise "İzmir'de Yaşayan Şairlerin Sesinden Ağustos'ta Ölümsüzleşenler" dinletisi için Uluköşk Alanı'na gidilebilir. "Dinletiyi kaçırdım" diyenler üzülmesin. Çünkü, Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin'in şiir dinletisi saat 20.00'de Antur'da. Canı tiyatro çekenler için, Liman'da 22.00'de başlayacak Ankara Sanat Tiyatrosu (AST) Oyuncuları'nın sahneleyecekleri "Memleketimden İnsan Manzaraları" oyunu birebir.

Akbayram konseri Şenliğin üçüncü günü; Haydar Ergülen ve Sina Akyol'un "Şairden Şiire, Şiirden Zamana Kalan" dinletileriyle başlıyor. Adres; Dragon İsmail'in Kahvesi... Türk Yunan İlişkileri ve Avrupa Birliği'nin konuşulacağı panel 13.30'da 501 Kafe'de; söyleşi 15.30'da Liman Restoran'da, Yunanistan'dan konukların katılımıyla yapılacak. Demirtaş Ceyhun'dan, "Demokrasi ve Laisizm"i dinlemek isteyenler, 14.15'te Sağancı'nın Kahvesi'ne girebilir. Ali Sirmen ve Prof. Türkel Minibaş 17.00'de Çamlaraltı'nda "Büyük Ortadoğu Projesi"ni konuşacaklar. 20.00'de Aysun Timurcan dinletisi var. Saat 22.00'de ise, "Türkü Harmanı" etkinliği gerçekleşecek ve Arif Sağ-Tolga Sağ ve Belkıs Akkale Liman'da sevenleriyle buluşacak. Son gün ies 14.00'te "Nazım'ın Mapushane Anıları", 17.00'de Ahmet Telli ve Yılmaz Odabaşı'nın "Sokak ve Şiir" dinletileri, 18.00'de "Sendikal Yaşam" paneli, 19.00'da Olof Palme Parkı'nın açılışı, 21.30'da Edip Akbayram Konseri Dikili'lerin ilgisini bekliyor.

ÖNCEKİ HABER

BTS: Talimatnamelere uyun

SONRAKİ HABER

Müzik paraya teslim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...