29 Ağustos 2004 21:00

Kayısıda fiyat 4 milyon 50 bin lira

Malatya'da kuru kayısı başfiyatı açıklandı. Geçtiğimiz yıl 2 milyon 500 bin lira olarak açıklanan başfiyatı bu yıl 4 milyon 50 bin lira olarak duyuruldu.

Paylaş
Kayısı Birlik Genel Müdürü Serhan Bayhan kayısı başfiyatını 4 milyon 50 bin lira olarak açıkladı. Geçen sene kayısı başfiyatı 2 milyon 500 bin lira olarak açıklanmış ve daha sonra da fiyat 2 milyon 900 bin liraya çıkarılmıştı. Berkan, bu yılki fiyatı hem üreticiyi hem de tüccarı düşünerek açıkladıklarını söyledi. Kayısı Birlik Genel Müdürü Serhan Bayhan, bu yıl kayısı fiyatlarını kalite kalite ayırdıklarını belirtti. Buna göre 1 numaralı kayısı için başfiyat 4 milyon 50 bin lira. 2 numaralı kayısı için 3 milyon 900 bin lira, 3 numaralı kayısı için 3 milyon 800 bin lira, 4 numaralı kayısı için 3 milyon 700 bin lira ve 5 numaralı kayısı için ise 3 milyon 600 bin lira fiyat verilecek.Bayhan, ürün alımlarına 1 Eylül'den itibaren başlayacaklarını ve köy köy dolaşacaklarını duyurdu.

Üretici tepkili Öte yandan Malatya'da yaşanan don yüzünden kayısı üreticileri büyük zarar görmüştü. Üreticiler zararları karşılanmadığı için açıklanan fiyatlara da sevinemediler. Birçok çiftçi, açıklanan fiyatlardan satabileceği kayısısı bulunmadığı için tepkili.

ÖNCEKİ HABER

Çiftçiler koruma projesi bekliyor

SONRAKİ HABER

PETKİM'de kâr sevinci

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...