28 Ağustos 2004 21:00

Ankara'da müzik ve dans festivali

Folklor, Müzik ve Gençlik Derneği'nin (FOMGED) düzenlediği ve 7 ülkeden çeşitli dans ve müzik gruplarının katıldığı Ankara Müzik ve Dans Festivali, Güvenpark'ta yapılan gösterilerin ardından başladı.

Paylaş
Folklor, Müzik ve Gençlik Derneği'nin (FOMGED) düzenlediği ve 7 ülkeden çeşitli dans ve müzik gruplarının katıldığı Ankara Müzik ve Dans Festivali, Güvenpark'ta yapılan gösterilerin ardından başladı. Bulgaristan, Tacikistan ve Kazakistan gibi ülkelerden daha çok çocukların oluşturduğu dans gruplarının gösterileri, Güvenpark'ta toplanan vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Gösteriler, Saimekadın, Sincan, Dikmen ve Batıkent'te de sergilendi.

Halk ilgi gösterdi Arnavutluk, Bulgaristan, Romanya, Kazakistan, Tacikistan, Gürcistan ve Türkiye'den ekiplerin katıldığı gösteriler, Zafer Çarşısı önünden Güvenpark'a yapılan kortejle başladı. Mehter takımı öncülüğünde yürüyen gösteri gruplarına, halk da ilgi gösterdi. Kortejin ardından Güvenpark'ta hazırlanan gösteriler sunuldu. Akkuğu dansını sunan Kazakistan ekibi en çok ilgi gören ekip oldu. Tacikistanlı küçük çocukların yaptığı dans gösterisi de uzun süre alkışlandı. Bulgaristanlı kız çocukların oluşturduğu koro kısa bir müzik dinletisi sundu. Festivalin açılış etkinlikleri yaklaşık bir saat sürdü.

ÖNCEKİ HABER

Don Kişot'ça bir buluşma

SONRAKİ HABER

Therion eylülde İstanbul'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa