27 Ağustos 2004 21:00

Koniteks'te işbırakma

Hazır giyimin ünlü markalarından Koniteks'te (Lee Cooper) baştemsilcinin işten atılmasına ve kazanılmış haklarının gasp edilmek istenmesine tepki gösteren işçiler işbıraktı.

Paylaş
Koniteks (Lee Cooper) işçileri işten atılan İşyeri Baştemsilcisi Ferhat Mülayim'e tekrar işbaşı yaptırılması için işbıraktı. Mersin Yolu üzerinde kurulu bulunan ve 607'si TEKSİF üyesi olmak üzere 750 işçinin çalıştığı fabrikada, baştemsilcileri için eylem yapan işçiler, üyesi oldukları TEKSİF Sendikası Tarsus Şube Başkanı Necdet İnandıoğlu'nun eyleme katılmamasına ve sendikanın eylemi engelleme çabalarına tepki gösterdi.

Kazanılmış haklar hedefte Kazanılmış hakların geri alınmak istenmesi nedeniyle toplusözleşmede uyuşmazlık olduğunu söyleyen Koniteks işçileri, tepkilerini patrona ileten TEKSİF Tarsus Şube Yöneticisi ve Baştemsilci Ferhat Mülayim'in herhangi bir gerekçe gösterilmeden işten atıldığını söylediler. Bu saldırılara karşı önceki gün servislere binmeyen işçiler, dün sabah da talepleri kabul edilene kadar işbaşı yapmayacaklarını bildirdiler. Bu duruma sinirlenen Koniteks Genel Müdürü Refik Alsancak ise işçileri "Yaptığınız eylem yasadışıdır. İşletmenin ettiği zararı size ödetiriz. Hepinize kıdem ve ihbarsız çıkış veririz" diyerek tehdit etti. TEKSİF'in avukatı İsmail Saltıkboğa'da benzer bir uyarıda bulununca işçiler "İçeriye girersek, kazanılmış haklarımızı tamamen elimizden alacaklar. Eylemimizin hiçbir anlamı kalmayacak" diyerek tepki gösterdiler ve eylemi sürdürdüler. Bu kez patron jandarmayı çağırdı. İşyerine gelen jandarma işçilerin eylemlerine son vermelerini istedi. Ancak işçiler eylemlerini sürdürdüler. İşçiler ancak TEKSİF Sendikası Tarsus Şube Başkanı Necdet İnandıoğlu'nun işçilerin lyanına gelmesi sonrası işbaşı yaptılar.

Talepleri iletti Gazetemize açıklama yapan Baştemsilci Ferhat Mülayim, işçilerin asgari ücretle çalıştığını ve bu paranın da üçe, dörde bölünerek verildiğini, ikramiyelerin geciktirildiğini, fazla mesai ücretlerinin zamanında ödenmediğini söyledi. Mülayim, işçilerin bu şikâyetlerini patrona ilettiği için işten atıldığını ifade etti. Koniteks Genel Müdürü Refik Alsancak ise işçilerin iddialarının gerçek olmadığını ileri sürdü. Baştemsilciyi işten atmadıklarını, sadece Disiplin Kurulu'na sevkettikleri için görevinin askıya alındığını savunan Alsancak, "İşyerinde kargaşa çıkarılmaya çalışılıyor" şeklinde iddialarda bulundu.

ÖNCEKİ HABER

Can güvenliği istediler

SONRAKİ HABER

TÜMTİS'liler gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...