27 Ağustos 2004 21:00

Irak direnişine Brezilya'dan destek

Brezilya'da düzenlenen gösterilerle Irak'ta işgale karşı savaşan direnişçilere destek veriliyor. Gösterilere katılanlar petrol fiyatlarının artmasının nedeninin de Amerika'nın Irak işgali olduğunu söylüyorlar.

Paylaş
Brezilya'nın Curitiba şehrinde her cumartesi şehrin ana caddelerinden birinde toplanan Brezilyalılar Irak'ta Amerikan işgaline karşı devam eden direnişe destek eylemi yapıyor. Brezilya-Arap Derneği üyeleri halka direnişi ve direnişçileri anlatan bildiri ve afişler dağıtıyorlar. Kampanyayı organize edenlerden Jose Gil de Almeida ve Moutih İbrahim neden kendilerinden binlerce mil uzakta olan bir işgalle ilgilendikleri sorusunu "Biz adaletsizliğe karşı savaşıyoruz ve şu anda Irak'ta adaletsiz bir durum var; halk acı çekiyor. Iraklı direnişçiler ülkelerini işgal eden bir güce karşı savaşıyorlar. Bu yüzden onları destekliyoruz" diyerek yanıtlıyorlar.

Medya engeli Kapanyalarının politik engellemelere rağmen oldukça dikkat çektiğini ve desteklendiğini belirteren İbrahim; insanlara Irak'ta verilen özgürlük savaşını anlattıklarını söyleyerek "Fakat halktan ve bazı politikacılardan yoğun destek almamıza rağmen işimizin kolay olduğunu söylemek mümkün değil. Çünkü karşımızda emperyalistlerin sözcülüğünü yapan; Irak'ta olanları anlatmak için "pembe renk" kullanan, yani gerçekleri çarpıtan bir medya imparatorluğu var" dedi. Almedia ise Brezilya'nın başka şehirlerinde de benzer kampanyaların örgütlenmeye başladığını açıklayarak "Foz şehrinde başlayan etkinliklerin yanı sıra Posta Çalışanları Örgütü de Iraklı direnişçilere destek eylemleri yapıyor" dedi. Irkalı direnişçilerin dünyaya onur dersi verdiğini açıklayan Almedia, Sünni ve Şiiler arasında oluşan birlikteliğin önemli olduğunu söyleyerek "Sünni ve Şiiler birbirlerine destek olarak; Amerika'nın 'biz çekilirsek bu iki kesim birbirlerine saldırır, iç savaş çıkar' iddialarının yalan olduğunu gösterdiler" dedi. İbrahim de, petrol fiyatlarının Amerika'nın Irak işgali nedeniyle arttığını belirterek "Petrol Iraklıların elinde iken fiyat yaklaşık 20 dolardı. Ama petrol kaynakları Amerika'nın kontrolüne geçtikten sonra fiyat 50 doların üstüne çıktı" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Bush daha fazla kan vaat etti

SONRAKİ HABER

Hz. Ali Türbesi'nin anahtarı Sistani'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...