26 Ağustos 2004 21:00

'Geçmişle övünmek
   artık yeterli değil'

DİSK'in Ankara Bölge Temsilciler Kurulu'nda söz alan temsilciler, DİSK'in slogancı yapısından kurtulması ve iş yapan bir yapıya kavuşması için harekete geçilmesini istediler.

Paylaş
DİSK'in Ankara Bölge Temsilciler Kurulu'nda söz alan temsilciler, DİSK'in slogancı yapısından kurtulması ve iş yapan bir yapıya kavuşması için harekete geçilmesini istediler. Genel-İş Sendikası Genel Merkezi'nde önceki gün basına kapalı olarak gerçekleştirilen kurula katılan temsilciler geçmişle övünmenin yeterli olamayacağını belirterek, yönetim başta olmak üzere herkesin bugünün sorumluluğunu yerine getirmesini istediler. Saldırının tek merkezden yönetildiğinin altını çizerek, her örgütün kendi gündemiyle ilgilenmesinin yanlışlığını dile getiren temsilciler, birleşik bir emek hareketi yaratılmadığı takdirde saldırıları püskürtmenin mümkün olmayacağını ifade ettiler. Temsilciler, sanayi bölgelerinde standlar açılması, eğitim çalışmalarının işyerlerine yayılması ve 2821 ve 2822 sayılı yasalara ilişkin broşürler hazırlanarak yaygın dağıtımlar örgütlenmesi önerilerinde bulundular. Ankara'da yürütülecek çalışmalara ilişkin somut önerilerin getirilmemesi toplantının önemli bir eksikliği olarak değerlendirilirken, yapılan bütün temsilciler kurulu toplantılarının sonuçları ve eylem takviminin önümüzdeki günlerde açıklanacağı bildirildi.

'Slogan DİSK'çiliği yapmayacağız' Temsilcilerin eleştirilerini yanıtlayan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise 2 ayda 8 bölge temsilciler kurulu toplantısı yapıldığını, yapılan eğitim toplantılarına da 1535 kişinin katıldığını belirtti. Bu çalışmaların amacının DİSK'i eylül ayındaki zorlu mücadele sürecine hazırlamak olduğunu kaydeden Çelebi, "Slogan DİSK'çiliği yapmayacağız, slogancı solculuk da yapmayacağız, artık sınıf içerisindeki çalışmamızla kendimizi var edeceğiz" diye konuştu.


AKP meydan okuyor DİSK Akdeniz Bölgesi Temsilciler Kurulu 24 Ağustos'ta Denizli'de toplandı. Toplantıda konuşan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, AKP Hükümeti'nin emekçilere meydan okuduğunu söyledi. Denizli Belediyesi işçilerinin zorla Genel-İş'ten Hizmet-İş'e geçirilmesini kınayan Çelebi "Denizli'de on binlerce işçi örgütsüz, sendikasız çalışırken Hizmet-İş'in üyelerimizi baskıyla sendika değişikliğine zorlaması doğru değil. Bu sadece DİSK'in de sorunu değildir. Bu AKP'nin emekçilere meydan okumasıdır" diye konuştu. Toplantıda söz alan DİSK Genel Sekreteri Musa Çam ise önümüzdeki dönem mücadelenin daha da sertleşeceğini dile getirdi.

ÖNCEKİ HABER

KESK'ten birlik çağrısı

SONRAKİ HABER

İSKİ ve İGDAŞ'ta TİS imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...