26 Ağustos 2004 21:00

KESK'ten birlik çağrısı

KESK Danışma Meclisi'nde konuşan Sami Evren, en geniş kesimi bir araya getiren mücadeleyi hayata geçirmek gerektiğini söyledi.

Paylaş
KESK Danışma Meclisi, AKP'nin saldırılarını ve toplugörüşme sürecini değerlendirmek üzere Ankara'da toplandı. Bu süreçte emek örgütleri arasında yaşanan kavgaların eleştirildiği toplantıda, birlikte mücadelenin sağlanması için çaba gösterileceği bildirildi. KESK KESK Genel Başkanı Sami Evren, toplantı öncesinde bir açıklama yaptı. KESK'in dar çerçevede kalan memur sendikacılığını değil, bütün toplumu kucaklayan bir mücadele yürütmesi gerektiğini belirten Evren, toplumun mağdur kesimlerinin taleplerini içeren bir sosyal program hazırlamak, gelir dağılımı adaletsizliğinin giderilmesini sağlamak, kamu çalışanlarının istihdam ve işgüvencesini korumak gerektiğini ifade etti.

Yasalara karşı mücadele Eğitim Sen'in kapatılma davası, milyonlarca memuru ilgilendiren Kamu Personel Yasa Tasarısı, Kamu Yönetimi Temel Yasası, sosyal güvenliğin tasfiyesi ve diğer saldırı yasalarına karşı mücadelenin öne çıkarılması gereğini dile getiren Evren, yasalara karşı üretimden gelen güçlerini kullandıkları eylemleri hedeflediklerini kaydetti. Eğitim Sen'in kapatılmasına karşı Danışma Meclisi üyelerinin İstanbul'dan Ankara'ya yürüyerek duruşmaya katılacaklarını söyleyen Evren, uluslararası sendikal örgütler, konfederasyonlar ve konsolosluklardan temsilcilerin de katılacağı geniş bir platformla kapatma davasına karşı Ankara'da basın toplantısı düzenlemeyi hedeflediklerini dile getirdi. Evren, ileri bir tarihte merkezi bir mitingi yapacaklarını da kaydetti.

Toplugörüşmeler Toplugörüşme sürecinin 15 Eylül'de başlayacağını hatırlatan Evren, Memur-Sen ve Kamu-Sen ile talepleri ortaklaştırmak amacıyla 13 Eylül'de bir araya geleceklerini ifade etti. "Talepleri ne kadar ortaklaştırabilirsek ona çalışacağız" diyen Evren, Türk-İş ile Hak-İş arasındaki kavgayı da eleştirdi. Bu kavga ve AKP'nin de taktiği ile Emek Platformu'nu parçalandığını, iki konfederasyon başkanlarının birlikte iş yapmayacakları açıklamasının platformun sonunu getirdiğini kaydeden Evren, saldırıların arttığı bu dönemde parçalanmanın aksine emek hareketinin ortak mücadelesini güçlendirmesi gerektiğini vurguladı. Evren DİSK ile ortak görüşmelerinin olduğunu hatırlattı.

'Barıştan tarafız' AKP'nin AB'ye giriş için tarih verilmesi üzerinden demokrasicilik oynamayı sürdüreceğini belirten Evren, bu demokrasicilik oyununun bir parçası olmayacaklarını belirtti. 15 yıllık çatışma ortamının son 5-6 yıldır barışa dönmesi olumlu iken, son dönemdeki çatışmaların bütün emekçileri vuracağını kaydeden Evren, KESK'in baştan beri savunduğu şekilde barıştan yana taraf olma tavrını sürdüreceğini söyledi. KESK Başkanı Sami Evren 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde de savaşa karşı barış talebini dile getireceklerinin altını çizdi.

ÖNCEKİ HABER

Ticarette kısmi serbestlik

SONRAKİ HABER

'Geçmişle övünmek
   artık yeterli değil'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...