24 Ağustos 2004 21:00

Hizmet-İş Ankara'da
   sözleşmeleri imzaladı

Hizmet-İş Sendikası Ankara ilçe ve belde belediyelerinde 3 bin 750 işçiyi kapsayan toplusözleşme görüşmelerinde anlaşmaya vardı. Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan sözleşmeleri "olabileceğin en iyisi" olarak değerlendirdi.

Paylaş
Hizmet-İş Sendikası Ankara ilçe ve belde belediyelerinde 3 bin 750 işçiyi kapsayan toplusözleşme görüşmelerinde anlaşmaya vardı. Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan sözleşmeleri "olabileceğin en iyisi" olarak değerlendirdi. Sözleşmeler çoğunlukla AKP'li belediye başkanlarının yönetimindeki Keçiören, Altındağ, Sincan, Çubuk, Beypazarı, Polatlı, Yenikent, Kutludüğün ve Selametli belediyelerinde imzalandı. Keçiören Belediyesi'nde 1520 Etimesut Belediyesi'nde 231 işçiyi kapsayan sözleşmelerde birinci altı ay için yüzde 12, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylar da yüzde 10'ar oranında ücret zammı yapıldı.

Altındağ Belediyesi'nde yüzde 8 zam Altındağ Belediyesi'nde ise 975 işçiyi kapsayan toplusözleşme uyarınca birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylar için ücretlere yüzde 8'er oranında zam yapılması kararlaştırıldı. Sincan Belediyesi'nde ise 1 yıllık imzalanan ve 671 işçiyi kapsayan sözleşmeyle birinci altı ayda 17 milyon lira olan yevmiler 25 milyon liraya yüksetildi. Çubuk Belediyesi'nde ise 310 işçiyi kapsayan sözleşmede birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü aylarda yüzde 8'er oranında ücret zammı yapıldı. Beypazarı'nda birinci yıl yüzde 15, ikinci yıl için yüzde 12 oranında zam karara bağlandı.

Arslan'a göre 'en iyi sözleşme' Polatlı Belediyesi'ndeki işçiler için birinci yılda zam oranı yüzde 10 ve yüzde 25 oranında değişirken, ikinci yılda yüzde 14 oranında ücret zammı yapılması öngürüldü. Yenikent Belediyesi'nde 122 işçiyi kapsayan toplusözleşme kapsamında iki yıl için yüzde 10 zam karara bağlandı. İmzalanan toplusözleşmeleri değerlendiren Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, görüşmeler sırasında, üyelerin her kademede bilgilendirildiğini ifade ederek, işçilerin sürece katılmalarının sağlandığını savundu. Arslan, Türkiye'nin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik durum içinde TİS'lerin "en iyi sözleşmeler" olduğunu ileri sürdü.

ÖNCEKİ HABER

Başarıya ulaşana kadar

SONRAKİ HABER

İşçiler mahkemeye başvurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...