24 Ağustos 2004 21:00

Başarıya ulaşana kadar

Bahçelievler Belediyesi işçilerinin grevi 3. gününe girdi. Toplusözleşme görüşmeleri tıkandığı için önceki gün grev başlatan işçiler, talepleri kabul edilene kadar grevi sürdüreceklerini dile getirdiler.

Paylaş
Bahçelievler Belediyesi işçilerinin grevi 3. gününe girdi. Toplusözleşme görüşmeleri tıkandığı için önceki gün grev başlatan işçiler, talepleri kabul edilene kadar grevi sürdüreceklerini dile getirdiler. DİSK'e bağlı sendikalar da dayanışma ziyaretlerinde bulunarak işçilere destek veriyor. Yüzde 1.2'lik artış önererek toplusözleşmeyi tıkayan AKP'li Belediye Başkanı Osman Develioğlu, işçilerin taleplerini kabul etmeyeceğini açıklamıştı.

İşçiler kararlı İşçilerin 1.4 milyar lira para aldıklarına dair açıklamalara tepki gösteren İşyeri Baştemsilcisi Şahin Can, belediyede çalışan 25 yıllık işçinin fazla mesailer dahil bu rakama ulaşamadığını belirtti. Belediye Başkanı'nın önerdiği zammın günlük 500 bin lira artış anlamına geldiğini söyleyen Can, "Bu işçi sınıfını aşağılamak anlamına geliyor. Grev aylar, yıllar sürse de haklarımızı alana kadar buradayız, mücadele etmeye kararlıyız" diye konuştu. Belediye yönetimiyle görüşmelere açık olduklarını belirten Genel-İş İstanbul 6 No'lu Şube Başkanı Hasan Kaya, "Fakat görüşmeler yetkisiz insanlarla ve dolaylı yapılmak isteniyor. Bu gayri ciddi bir yaklaşım. Toplusözleşme çağrısı daha ciddi yapılmalı. İşçi arkadaşlarımıza yaptıkları saldırının yanıtını mücadeleyle aldılar. Şu iyi bilinmeli; ekonomik, demokratik mücadelemize uzanan eller kırılır, bunu açıkça söylüyorum. Herkes aklını başına alsın" diye konuştu. Kaya, dayatmalara boyun eğmeyeceklerini ifade ederek, grev başarıya ulaşana kadar mücadelenin süreceğini kaydetti.

ÖNCEKİ HABER

Mücadele tabandan örülecek

SONRAKİ HABER

Hizmet-İş Ankara'da
   sözleşmeleri imzaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...