21 Ağustos 2004 21:00

Serfil işçisi sendika istiyor

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu Serfil Tekstil Fabrikası işçileri, fabrika önünde yaptıkları eylemle sendikalaştıkları için yaşanan işten atmaları ve baskıları protesto ettiler.

Paylaş
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu Serfil Tekstil Fabrikası işçileri, fabrika önünde yaptıkları eylemle sendikalaştıkları için yaşanan işten atmaları ve baskıları protesto ettiler. Ağır çalışma şartlarına ve düşük ücrete karşı DİSK/Tekstil Sendikası'nda örgütlenen işçilerin eylemine Genel-İş Sendikası üyesi oldukları için işten atılan Çerkezköy Belediyesi işçileri de destek verdi. "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız", "İş ekmek yoksa barış da yok", "Yaşasın sendika mücadelemiz" sloganlarının atıldığı eylemde konuşan Tekstil Genel Başkan Vekili Sabahattin Eruyanık işçilerin insanca yaşam için sonuna kadar mücadele edeceğini belirterek tüm işçileri örgütlenmeye çağırdı. Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da işçilerin yanında olduklarını söyledi.

Kapılar kilitlendi Bu arada fabrikdaki işçilerin eyleme katılmasını engellemek isteyen patronlar kapıları işçilerin üzerine kapattılar. Eyleme katılan işçiler ise "haklarında rapor tutularak gereken yapılacak" denilerek tehdit edildi. Genel-İş Lüleburgaz Şube Başkanı Arif Kutay, bu duruma "Bu nasıl demokrasi bu nasıl bir iştir ki vardiyaları bittiği halde işçiler dışarı salınmıyor" diye tepki gösterdi. Bunun üzerine işçiler bölüm bölüm serbest bırakılmaya başlandı. Hakları verilmeden işten atıldıklarını söyleyen Serfil işçisi Şahin Küçüksava, "Sürekli mesaiye bırakılıyoruz. Ücretlerimizi ise zamanında alamıyoruz. Haklarımızı alabilmek için sendikaya üye olduk ama patron bizi dışarı attı" diye konuştu. Atılan işçilerden Remziye Türkkan ve Aysun Çetinkol da haklarını alabilmek için mücadele ettiklerini, "sendikasız çalışmayacaklarını ve sömürüye boyun eğmeyeceklerini" söyledikleri için işten atıldıklarını dile getirdiler.

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen'den
   mücadele çağrısı

SONRAKİ HABER

Hükümete sürgün uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...