21 Ağustos 2004 21:00

Eğitim Sen'den
   mücadele çağrısı

Eğitim Sen Başkanlar Kurul'nda, AKP'nin saldırılarına karşı birlikte mücadele etme çağrısı yapıldı. Saldırıların arttığı bir dönemde işçi sendikalarının birbirleri ile kavga etmesinin eleştirildiği toplantıda, gerekirse üretimden gelen gücün kullanılacağı bildirildi.

Paylaş
Eğitim Sen Başkanlar Kurulu'nda emekçilere ve halka yönelik saldırılara karşı emek ve demokrasi güçlerine, birlikte mücadele çağrısı yapıldı. Başkent Öğretmenevi'nde dün başlayan ve iki gün sürecek olan Başkanlar Kurulu'nda AKP'nin "kamuda yeniden yapılanma" adı altında başlattığı saldırılar, buna karşı yürütülecek mücadele, Eğitim Sen'in kapatılma davası, toplugörüşme süreci ve 1 Eylül Dünya Barış Günü gibi konular ele alınacak. Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Kamu Yönetimi Temel Yasası'nı Meclis'ten geçiren hükümetin kamu hizmetlerini özelleştirmenin ve kamu emekçilerini kapı önüne koymanın hesaplarını yaptığına dikkat çekti. Meclis gündemine gelecek olan Kamu Personeli Yasa Tasarı'sının ise kamu emekçilerinin iş güvencesini tamamen ortadan kaldırdığını belirten Dinçer, tasarının sözleşmeli personel çalıştırılmasını sağlayan düzenlemeler de içerdiğini kaydetti. Eğitim Sen'e açılan kapatılma davasının amacının eğitim emekçilerinin örgütlü yapısını dağıtmak olduğunu söyleyen Dinçer, Eğitim Sen'in kapatılmasına izin vermeyeceklerini bildirdi. Kürt sorununda ise tam bir çözümsüzlük dayatıldığını söyleyen Dinçer, son birkaç aydır bölgede yaşanan çatışmaların, kışkırtıcı açıklamaların tüm halkı tedirgin ettiğini ifade etti. Dinçer, Türkiye'nin, çokrenkliliği, çokkültürlülüğü kabul eden bir perspektifle çözüme gitmesi gerektiğini belirtti.

Eğitimin sorunları büyüdü AKP iktidarının eğitim sistemini daha da geriye götürdüğünü söyleyen Dinçer, eğitim sisteminin içler acısı durumunun ÖSS ve LGS sonuçları ile bir kez daha gözler önüne serildiğini bildirdi. Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'reform' adı altında sunduğu düzenlemelerin, eğitimin temel sorunlarını çözmek yerine AB ve sermaye çevreleri için hazırlanmış düzenlemeler olduğunu vurguladı. Dinçer, "Önümüzdeki süreçte karşı karşıya kalacağımız saldırı dalgasının öncekilerden daha kapsamlı ve daha yıkıcı olacağını tahmin etmek güç değildir" diyerek, saldıralara karşı tüm emek ve demokrasi güçlerini birleşik mücadeleye çağırdı.

Sendikalara eleştiri KESK Genel Başkanı Sami Evren de, toplugörüşmelerde IMF programlarına karşı, sosyal bir programla hükümetin karşısına çıkacaklarını ifade etti. Böylesine zorlu bir dönemde işçi sendikalarının birbirleri ile kavga etmesini eleştiren Evren, emek eksenli birleşik bir mücadelenin örülmesi gerektiğini belirtti. Evren, sonbahar aylarında hükümetin saldırılarına karşı daha etkin mücadele ile cevap vereceklerini dile getirerek, gerekirse üretimden gelen güçlerini kullanacaklarını söyledi. Evren, başta memur ve işçi sendikaları olmak üzere herkesi mücadeleye çağırdı.

ÖNCEKİ HABER

Kristal-İş yönetimine eleştiri

SONRAKİ HABER

Serfil işçisi sendika istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...