18 Ağustos 2004 21:00

Irak mağduru nakliyatçı AİHM yolunda

Irak'ın Bağdat kentinde uğradıkları saldırıda bir çalışanı ölen, kendisi de yaralanan işadamı Ali Muşluoğlu, ABD'den tazminat alabilmek için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) dava açmaya hazırlanıyor.

Paylaş
Irak'ın Bağdat kentinde uğradıkları saldırıda bir çalışanı ölen, kendisi de yaralanan işadamı Ali Muşluoğlu, ABD'den tazminat alabilmek için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) dava açmaya hazırlanıyor. Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Muşluoğlu Nakliyat Firması'nın sahibi Ali Muşluoğlu, yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 ay önce meydana gelen saldırının ardından ABD yetkilileriyle yaptıkları anlaşmaya bağlı kalarak nakliye işlerine devam ettiklerini, ancak ikinci kez mağdur duruma düştüklerini bildirdi. Geçen hafta ABD üssüne prefabrik ev taşıyan 2 kamyonlarının yakıldığını, 2'sinin de kaçırıldığını belirten Muşluoğlu, bu yüzden Irak'a nakliye işlerini durdurmak zorunda kaldıklarını söyledi. Muşluoğlu, 100 prefabrik evin daha gümrük kapısında beklediğini, ancak saldırı ihtimali nedeniyle taşıma yapamadıklarını, büyük maddi kayıplara uğradıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Uğradığımız saldırı sonucu ölen Faysal Demir'in ailesi ve kendim için manevi, uğradığımız zarar için de maddi tazminat davası açacağım. Bu olayda hem ayağımdan yaralandım hem de önemli maddi zarara uğradım."

Irak'ta dava açtı Irak'ın Ramadin Mahkemesi'nde de daha önce dava açtığını belirten nakliyatçı Ali Muşluoğlu, bu davanın devam ettiğini belirterek ancak dava lehte sonuçlansa bile bir şey elde edemeyeceğini düşündüğü için AİHM'e başvurmaya karar verdiğine işaret etti. Nakliyatçı Ali Muşluoğlu, AİHM'e açacağı davada, gazete ve televizyonlarda yayınlanan görüntüler ile Irak'taki Al Cezire Polis Merkez Karakolu'nca hazırlanan tutanağı kanıt olarak göstereceğini ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

Demokrasiden eser yok

SONRAKİ HABER

Tüzmen: 'Irak petrolünün işletilmesine talibiz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa