17 Ağustos 2004 21:00

Görüşmelerde tıkanıklık yok

Irak Devlet Başkanı Gazi El Yaver, Ankara'da Türk yetkililerle yaptığı görüşmelerde tıkanıklık olmadığını söyleyerek, tıkanıklığa neden olacak hiçbir meselenin gündeme gelmediğini savundu.

Paylaş
Irak Devlet Başkanı Gazi El Yaver, Ankara'da Türk yetkililerle yaptığı görüşmelerde tıkanıklık olmadığını söyleyerek, tıkanıklığa neden olacak hiçbir meselenin gündeme gelmediğini savundu. El Yaver, Türkiye'nin Musul'daki başkonsolosluğunun yakında açılacağını bildirdi. Ankara Sheraton Oteli'nde basın toplantısı düzenleyen El Yaver, Türkiye ile aralarında askıda kalmış herhangi bir sorunun bulunmadığını, görüşmelerin çok yapıcı ve her iki tarafı memnun eden bir havada geçtiğini ileri sürdü. Necef'teki olaylara ilişkin sorular üzerine El Yaver, "Iraklıların kanının akıtılmamasını istediklerini, her Iraklının kanının kutsal olduğunu" kaydederek, sorunları müzakere etmek ve çözmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. El Yaver, bölgede diğer ülkeleri ziyaret edip etmeyeceğinin sorulması üzerine, gelecek dönemde bu tür ziyaretlerinin süreceğini belirterek, Irak Başbakanı İyad Allavi'nin de Arap ülkelerini gezdiğini, ekip anlayışı içinde çalıştıklarını söyledi. Türkiye yetkilileriyle görüşmelerinde su sorununun gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine de El Yaver, konunun gündeme geldiğini, gelecek dönemlerde taraflar arasında konuya ilişkin görüşmelerin devam edeceğini kaydetti.

Konsolosluk Irak Devlet Başkanı Gazi El Yaver, Türkiye'nin Musul'daki başkonsolosluğunun yakında yeniden faaliyette başlayacağını söyledi. El Yaver, Irak'ın büyükelçi adayı için Ankara'dan agreman talebinin de cevaplandırıldığına işaret ederek, "Yakında da Musul'daki başkonsolosluk yeniden faaliyete başlayacaktır. Bunun olmaması için hiçbir neden yoktur" dedi. El Yaver Türkiye'den Irak'a ikinci sınır kapısı açılmasına ilişkin iki ülke makamları arasında çalışmanın sürdüğünü belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Çakıcı iade şekline itiraz etti

SONRAKİ HABER

Milli Eğitim Bakanı'na protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...