13 Ağustos 2004 21:00

Bu adamı nasıl bıraktınız?

Serbest bırakılan eski milletvekili Mustafa Bayram'ın polislere "Burada bizim kanunlarımız geçer. Adamlarımızı almaya geldik, bize teslim edin. Benim oğlum, 30 kilo uyuşturucu işi yapmaz.

Paylaş
Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Hamit Bayram'ın Van'daki Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nden kaçırılması ile ilgili hazırladığı iddianame tamamlandı. İddianamede, Mustafa Bayram'ın polislere, "Burada bizim kanunlarımız geçer. Adamlarımızı almaya geldik, bize teslim edin. Benim oğlum, 30 kilo uyuşturucu işi yapmaz. Biz yaparsak, 1 ton yaparız" dediği belirtiliyor. İddianamede, Malatya Emniyet Müdürlüğü'nce üzerinde 8-10 gram eroinle yakalanan Hamit Bayram'ın uyuşturucunun boyut ve faillerinin ortaya çıkması için Malatya Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle Van'a geldiği, Hamit Bayram'ın Van iline gelinceye kadar bir çok kez babası Mustafa Bayram ve ağabeyi Hamit Bayram'la telefon görüşmesi yaptığı belirtildi. Bu görüşmeler sonucunda Mustafa ve Hecer Bayram'ın bir plan hazırladığı kaydedilen iddianamede, "Mustafa ve Hecer Bayram, Van Valisi ve Emniyet Müdürünü arayarak Hamit Bayram'ın fidye için kaçırıldığını bildirmiş, Hamit'e de olaydan sonra bu şekilde savunmada bulunması yönünde telkinde bulunmuştur" denildi.

'20 polisi yere serdik' Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nün, Mustafa Bayram'ın liderliğinde Hecer ve Mecit Bayram ile 10 araçlık bir konvoyda bulunan silahlı kişilerce basıldığı bildirilen iddianamede, şunlar yer aldı: "Baskında silahlı polisleri darp edip (Burada bizim kanunlarımız geçer. Adamlarımızı almaya geldik, bize teslim edin) diyerek, Hamit Bayram ve arkadaşını Emniyet binasından kaçırdıkları, Hamit Bayram'ın Emniyet'ten kaçırıldıktan sonra bir arkadaşına (Baktım, zalim Mustafa geldi, içlerine girdik. 20 tane polisi yere serdik, perişan ettik) şeklinde beyanda bulunduğu belirlendi." Emniyet baskını olayının spontane bir şekilde biraraya gelen insanlar tarafından gerçekleştirilmediği kaydedilen iddianamede, baskının Mustafa Bayram ve oğlu Hecer Bayram tarafından düzenlenen bir plan dahilinde örgütlü bir şekilde yapıldığı vurgulandı. İddianamede, Mustafa Bayram'ın olaydan sonra Malatya Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Fatih Tuncay Akbaş'a "Benim oğlum 30 kilo uyuşturucu işi yapmaz. Biz yaparsak 1 ton yaparız" şeklinde beyanda bulunarak yüklü miktarda uyuşturucu işi yaptığını, bu iş için organizasyon kurduğunu açıkça itiraf ettiği anlatıldı. İddianamede, sanıkların çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak, uyuşturucu kaçakçılığı ve isyana teşvik suçlarından 36'şar yıla kadar hapsi isteniyor.

ÖNCEKİ HABER

Eraslan Özkaya kendini savundu

SONRAKİ HABER

FİDYE İSTEDİLER İDDİASI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...