12 Ağustos 2004 21:00

Oriana Fallaci'nin gözü döndü!

Avrupa ülkelerinde ırkçılık ve yabancı düşmanlığı giderek yükseliyor. İtalya'da Müslümanlara karşı "savaş"ın başını, tanınmış yazar Oriana Fallaci çekiyor. Fallaci, 'Avrupa'nın Arap istilasına uğramakta olduğu' iddiasında bulunuyor.

Paylaş
İtalya'nın en çok satan gazetelerinden Corriere della Sera ile birlikte gazete bayiilerinde satılan 126 sayfalık bir kitap, Avrupa'da yaşayan Müslümanlara ve göçmenlere 'düşman' damgası vurarak bu kişilerin kovulması gerektiğini savunuyor. Kitabın yazarı Oriana Fallaci, 'Avrupa'nın Arap istilasına uğramakta olduğu' iddiasında bulunuyor. Kitabında, yöneticileri Avrupa'nın bir "İslam kolonisi" olmasını engellemekteki başarısızlıkları nedeniyle eleştiren Fallaci, yaşanan süreci "Truva'nın Yanışı" olarak betimliyor. Fallaci 11 Eylül saldırılarının ardından yazmaya başladığı ırkçı makaleleriyle tanınıyor.

Büyük tahribat yaratır Avrupa Irkçılık Karşıtı Örgütü'nün İtalya sorumlusu Luciano Scagliotti ise kitabın yayımlanmasının ardından yaptığı açıklamada "Bu tür tartışmaların yaratacağı tahribat çok büyük olacaktır" dedi. "Oldukça endişeliyiz. Fallaci ve onun gibiler popülerliklerini kullanarak insanlar arasında nefret tohumları ekiyorlar" diyen Scagliotti, bu tip yazarların insanları Arapların Avrupa'dan kovulması gerektiğine ikna etmeye çalıştıklarını ve bunda da başarılı olduklarını belirtti. Scagliotti "Bu tarz bir ırkçılık birkaç yıl öncesinde Avrupa ülkelerinde kabul edilemezken günümüzde ne yazık ki insanlar arasında destek bulmaya başlamıştır. Gittikçe sayıları artan ırkçılık yanlısı kitaplar insanları 'düşmanların' Avrupa'dan kovulması fikrine itmektedir" dedi. İnsan hakları örgütleri ve göçmen uzmanları Fallaci'nin kitabına ve Başbakan Silvio Berlusconi'nin koalisyon hükümetine üye olan yabancı düşmanı Kuzey Birliği'nin (Northern League) açıklamalarına ilişkin kaygılarını dile getirerek İtalya'nın son yıllarda kitlesel olarak göçmenlerin geldiği bir ülke olduğunu hatırlatıyorlar.

Herkese zehir kusuyor Oriana Fallaci, ilk kitabını 11 Eylül saldırılarının ardından kaleme almış. "Öfke ve Gurur" ismini taşıyan kitap sadece İtalya'da bir milyon adetten fazla satmış. Yazarın "Sağduyunun Gücü" isimli ikinci kitabı ise yine sadece İtalya'da 800 binden fazla satmış. Fallica son kitabında aralarında George Bush, Bill ve Hillary Clinton ile Henry Kissinger'in de bulunduğu liderlere yönelik eleştiriler de yöneltiyor. Ama zehrinin büyük bölümünü "İslamcı teröristler", savaş karşıtları ve solculara ayırmış. Savaş karşıtlarını entelektüel terörist ve beyinleri yıkanmış olarak tanımlayan Fallaci bu insanların Usame Bin Ladin'e İtalya'da yaşama izni verilmesinden memnunluk duyacaklarını iddia ediyor. RCS medya grubunda yer alan Corriere della Sera gazetesi ise Fallaci'yi "Kendisi ve başkaları hakkında doğruları yazmaktan korkmayan bir kadın" olarak tanımlayarak ırkçı fikirlerinin arkasında olduğu mesajı veriyor.

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen eleştirdi Eğitim Bir Sen destekledi

SONRAKİ HABER

'Ya bizdensindir ya da ölü'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...