07 Mart 2011 10:17

Köşe yazarları protestolarını sürdüyor

Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın önce gözaltına alınması ardından da tutuklanmalarına medya mensuplarından tepki gelmeye devam ediyor. Köşe yazarları birbiri ardına köşelerini boş bırakmaya başladı. Gazetecilerin tutuklanmasını protesto eden köşe yazarları köşelerine kısa bir not yazarak geri kalanını ya boş bırakıyor ya da siyaha boyu

Köşe yazarları protestolarını sürdüyor
Paylaş

Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın önce gözaltına alınması ardından da tutuklanmalarına medya mensuplarından tepki gelmeye devam ediyor. Köşe yazarları birbiri ardına köşelerini boş bırakmaya başladı. Gazetecilerin tutuklanmasını protesto eden köşe yazarları köşelerine kısa bir not yazarak geri kalanını ya boş bırakıyor ya da siyaha boyuyor.

Gözaltıların ardından BirGün gazetesi yazarları Doğan Tılıç, Fikri Sağlar, Kadir Cangızbay köşelerini boşbırakmış ve protesto için siyaha boyamıştı. Bir diğer Birgün yazarı Melih Pekdemir de bu eylemi sürdürdü ve dünkü köşesini “Faşizm sözün bittiği yerdir” diyerek boş bıraktı.

Milliyet yazarı Nuray Mert de protestolara katılan yazarlardan. Mert, önceki gün köşesine sadece “Doğru bildiklerimizi özgürce yazamayacaksak, yazmanın anlamı yok” diye yazdı ve kalanını boş bıraktı.

AKŞAM YAZARINDAN SANSÜR BANTLARI

Akşam yazarı Nihat Sırdar, dünkü köşesinde “Nedim ve Ahmet onurumuzdur...” mesajı veren Sırdar’ın “Basın Özgürlüğü...” başlıklı yazısını kendisi sansür bantları ile kapattı ve okunmaz hale getirdi.
Taraf gazetesi yazarı Demiray Oral ise bugün köşesini üç satırlık kısacık bir protesto metni ile boş bıraktı. Mazeret yazısı başlıklı yazısında Taraf yazarı gazetecilerin tutuklanması ile ilgili protestosunu şöyle dile getirdi:
“Sabah uyandım...
Ellerim kelepçede...
YAZAMADIM!”

ÜÇ MAYMUNU OYNAYANLARI KINADI

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Sönmez de köşesini boş bırakarak sütununa şu notu düştü:
“Basın özgürlüğüne hayasızca saldırıları,
Saldırılara karşı “Üç Maymun”u oynayanları,
Medyadaki aymazlığı, ikiyüzlülüğü
protesto için
bugün yazmıyorum…” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Çetin Emeç anıldı

SONRAKİ HABER

2. El Kısa Film Festivali jübile yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...