11 Ağustos 2004 21:00

Süren borcunu ödemiyor

Transtürk Holding'e bağlı Plastaş Plastik Sanayi ve Ticaret AŞ'den iki yıl önce çıkarılan işçiler, alacaklarının halen ödenmediğini bildirdiler.

Paylaş
Transtürk Holding'e bağlı Plastaş Plastik Sanayi ve Ticaret AŞ'den iki yıl önce çıkarılan işçiler, alacaklarının halen ödenmediğini bildirdiler. "İşyeri kapanıyor" gerekçesiyle 2002 yılının Haziran ayında işten çıkarılan Petrol-İş Sendikası üyesi 100 işçinin ücret, kıdem, ihbar tazminatlarından oluşan 802 bin dolar alacağı var. Transtürk'ün patronu Galatasaray Spor Kulübü eski Başkanı Faruk Süren, iki yıl önce Petrol-İş Sendikası'na işçinin alacaklarının tümünün ödeneceği sözünü, kendi imzasını taşıyan bir yazı ve ek bir protokol ile vermesine karşın, bu zamana kadar borcunu ödemedi.

'İmzanızın ardında durun' Petrol-İş Sendikası İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Ecvet Eşlegül, iki yıl önce üretimi durdurulan fabrikada çalışan işçilerin 4 ila 24 milyar arasında alacakları olduğunu belirtti. Faruk Süren'e seslenen Eşlegül, "Yaptığınız protokolün, imzaladığınız sözleşmenin ardında durun. Derhal üyelerimizin haklarını verin. Yıllardır mağdur olan çalışanlar haklarına kavuşmalıdır" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Kendilerini belediyeye zincirlediler

SONRAKİ HABER

Bakırköy'de grev kararı asıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...