11 Ağustos 2004 21:00

Kendilerini belediyeye zincirlediler

İzmir'in Çiğli Belediyesi'ne bağlı Kafesan Şirketi'nden atılan 2 işçi, ödenmeyen tazminatları için kendilerini zincirle belediyenin kapısına bağladılar.

Paylaş
İzmir'in Çiğli Belediyesi'ne bağlı Kafesan Şirketi'nden atılan 2 işçi, ödenmeyen tazminatları için kendilerini zincirle belediyenin kapısına bağladılar. Çiğli Belediye binası önünde toplanan bir grup işçi, işlerine son veren, ancak tazminatlarını ödemeyen Belediye Başkanı Ensari Bulut'u protesto ettiler. İşçiler adına konuşan Müslüm Boylu, belediye yetkilileriyle önceki gün yapılan görüşmeden de olumlu bir sonuç çıkmadığını söyledi. Daha sonra işçilerden Ali Bingöl ve Ali Turan, kendilerini, belediye kapısına zincirle bağladı. İflas ettiği bildirilen Kafesan'ın halen faaliyette olduğunu, kendilerinin yerine işçi alındığını söyleyen işçiler, Belediye-İş Sendikası'nı da kendilerine destek vermemekle suçladı.

Başkan'ın açıklaması Öte yandan Belediye Başkanı Ensari Bulut, kendilerini belediye kapısına bağlayan Ali Bingöl ve Ali Turan dışındaki işçilerle anlaştıklarını bildirdi. İşçilerle görüşmede belediyenin imkânlarını ve ödeyebilecekleri miktarları görüştüklerini dile getiren Bulut, sendika yetkilileriyle de mutabakata vardıklarını belirtti. Bulut, "Kendini zincire bağlayan arkadaşlarımız, işe tekrar dönmek istiyorlar. Ama bu mümkün değil. Çünkü şirket kapandı. İşçi, İzmir Valiliği'nden verilen kadrolara göre alınıyor. Kadro talebimiz oldu. Gelirse, ilk olarak çıkarılan arkadaşlarımızı değerlendireceğiz" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Yeni bir yasa için
   MÜCADELEYE ÇAĞRI

SONRAKİ HABER

Süren borcunu ödemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa