11 Ağustos 2004 21:00

Kadınlara adanmış bir albüm...

Meksikalı melez sanatçı Lila Downs, yeni İspanyolca/İngilizce albümü "Una Sangre/One Blood"u (Tek Kan) sevenlerinin beğenisine sundu. Downs, bu albümünü geçmişin ve şimdiki zamanların sakini, ideallerini doğuran kadınlara adıyor.

Paylaş
Meksikalı melez sanatçı Lila Downs, yeni İspanyolca/İngilizce albümü "Una Sangre/One Blood"u (Tek Kan) sevenlerinin beğenisine sundu. Downs, bu albümünü geçmişin ve şimdiki zamanların sakini, ideallerini doğuran kadınlara adıyor. Çoğu dinleyici onu bir döneme damgasını vuran ressam Frida Kahlo'nun yaşamını konu alan "Frida" adlı filmle bütünleştirdiği müziğiyle tanıdı. Lila Downs, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 75. Oscar Ödülleri töreninde filmde seslendirdiği "Burn It Blue" adlı parçayla Oscar'a "En İyi Film Müziği Oscarı" dalında aday gösterilmişti. Geçtiğimiz yıl İstanbul'a ilk defa gelerek konser veren sanatçı yöresel kıyafeti, uzun örüklü saçları, sesi ve müziğiyle dinleyicileri kendine hayran bırakmıştı. Downs konserinin ardından Türkiyeli dinleyicilerinin karşısında bu kez "Una Sangre / One Blood (Tek Kan) adlı albümüyle çıktı. EMİ Kent Müzik'ten yayınlanan albüm sanatçının "La Sandunga", "Border" ve "Tree Of Life" adlı albümlerinden sonraki 4'üncü albümü.

Geleneksel melodiler Downs, albümün kapağında bu albümü geçmişin ve şimdiki zamanların sakini, idaalerini doğuran kadınlara adadığını kaydederek, şarkılarında göç, kadın, Latin Amerika gerçekliği gibi temalara yer veriyor. Söylediği parçalarla Latin'in lirik müziği kendi kökenini ve mirasını önplana çıkaran sanatçı, şarkılarında Orta Amerika geleneksel melodilerini, Meksika'daki Mixtek, Zapotek, Maya ve Nahuati yerlilerinin müziklerine genişçe yer veriyor ve bir bakıma bunların koruyuculuğunu üstleniyor.

ÖNCEKİ HABER

Senede bir ay!

SONRAKİ HABER

'İktidara alternatif olacağız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa