11 Ağustos 2004 21:00

Yetkililer uyudu Istanbul felç oldu

Altyapisi içler acisi halde olan Istanbul'da, her yağış sonrasında olduğu gibi hayat yine felç oldu. Meteorolojinin uyarıda bulunmasına karşın, önlem alınmaması sonucu kentte yaklaşık 1500 su baskını yaşandı, 3 çocuk boğularak öldü.

Paylaş
Istanbul'da etkili olan sağanak yağış altyapı eksikliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Altyapı yetersizliği nedeniyle, kentte iki gündür aralıklarla etkili olan sağanak yağış sonucu 1500 su baskını yaşandı. Bahçelievler'de aynı aileden 3 çocuk boğularak can verdi. Yollar adeta mini bir göle dönüşünce trafik kilitlendi, kazalar meydana geldi ve sonuçta insanlar yollarda perişan oldu. İstanbul'da aralıklarla etkili olan yağış sonrası ortaya çıkan manzara, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilgili tüm birimlerin, su baskınlarını önlemekten ziyade baskın sonrası tahliye işlemlerine göre yapılandırıldığını ortaya koydu. Nihayetinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), il genelinde önceki gün 1275 su baskını yaşandığını bildirdi. AKOM'dan yapılan açıklamada, önceki gün öğle saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak yağışın daha çok Kartal, Bayrampaşa, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Bahçelievler, Küçükçekmece, Bağcılar ve Maltepe'de etkili olduğu belirtildi. Açıklamada, su baskınlarının özellikle dere yatakları, kot yüksekliği düşük olan yerleşim yerlerindeki ev ve işyerleri ile köprü altlarında etkili olduğu bilgisi verildi.

Arabalar devrildi İstanbul'da etkisini dün tekrar artıran sağanak yağış özellikle Kağıthane ve Gaziosmanpaşa'da ürkütücü görüntülerin oluşmasina
ÖNCEKİ HABER

Bu da mı takdiri ilahi?

SONRAKİ HABER

Nerde bu hükümet?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...