08 Ağustos 2004 21:00

Zerban Şenlikleri sona erdi

Adıyaman'ın Çelikhan İlçesi'ne bağlı Pınarbaşı (Bulam) Beldesi'nde geleneksel düzenlenen 3. Zerban Şenlikleri sanatçı Tolga Sağ'ın türküleri ile son buldu.

Paylaş
Adıyaman'ın Çelikhan İlçesi'ne bağlı Pınarbaşı (Bulam) Beldesi'nde geleneksel düzenlenen 3. Zerban Şenlikleri sanatçı Tolga Sağ'ın türküleri ile son buldu. Çelikhan'a bağlı Pınarbaşı (Bulam) Beldesi'nde geleneksel olarak düzenlenen ve Pınarbaşı Kalkındırma Derneği tarafından organize edilen 3. Zerban Şenlikleri, dün yaklaşık 4 bin kişinin katılımı ile başladı. Şenliğin açılış konuşmasını yapan Pınarbaşı Kalkındırma Derneği'nden İzzettin Ocak, Zerban ziyaretinin tarihçesine değinerek, geliştirilen şenliğin kültür kaynaşması olduğunu söyledi. Zerban kültürünü paylaşmak, yaşamak ve yaşatma hedefinde olduklarını dile getiren Ocak, "Ağustos sıcağına rağmen Zerban suyunun serinliğini, bereketini bir kez daha hep beraber yarınlara taşıralım. Amacımız, bu şenliklerle gönül birlikteliğini sağlamak, insanların dertlerini, düşüncelerini paylaşacağımız bir mekan yaratmaktır" dedi. Pınarbaşı Kalkındırma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Ocak'da kısa bir konuşma yaparak, Zerban Şenlikleri ile Bulan bölgesinin kültürel değerlerin dışarıya taşırma amacını taşıdığını söyledi. Şenliklerin halk arasında sosyal, kültürel ve ekonomik dayanışmayı sağlama hedefini de taşıdığını ifade eden Ocak, bu şenliklerle kaynaşma ve dayanışmaya zenginleştireceklerini belirtti.

Tolga Sağ coşturdu 3. Zerban Şenlikleri, Adıyaman Hacı Bektaşi Veli Derneği Semah grubunun gösterisi, Pınarbaşı Kalkındırma Derneği Halk Oyunları Ekibi, tiyatro grubu sahne aldı. Yerel sanatçıların yanı sıra sanatçı Tolga Sağ'da türküleri ile şenlik sona erdi.

ÖNCEKİ HABER

Şair yarışması tartışması

SONRAKİ HABER

CHP'den hükümete ağır itham

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...