07 Ağustos 2004 21:00

'Gürcistan barış istemiyor'

Abhazya hükümeti, Gürcistan Devlet Başkanı'nın turizmi baltalamayı hedefleyen açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Paylaş


Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlık ilan eden Abhazya yönetimi, Tiflis hükümetinin sorunların barışçıl yollardan çözümüne taraf olmadığını bildirdi. Abhazya Başbakanı Raul Hacımba, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin sorunları savaşarak çözüme kavuşturmak istediğini dile getirdi.

Rusya-Abhazya ilişkileri Gürcistan'ın tepkisi ne olursa olsun Rusya ile ilişkilerini her zaman sıcak tutma gayretinde olacaklarını ifade eden Hacımba, Tiflis hükümetinin olumsuz tutumu nedeniyle artık barış görüşmelerine katılmak istemediklerini belirterek, "Mihail Saakaşvili, Abhazya'nın güvenlikli bir bölge olmadığını söylemekle yetkili bir kimse değil" ifadesini kullandı. Mihail Saakaşvili, Soçi'den Abhazya'ya turist taşıyan Rus gemilerinin durdurulması talimatını vermişti. Saakaşvili'nin bu açıklamaları Rusya'dan sert tepki gördü.

Bulgaristan'a suçlama Bu arada Rus basını, Bulgaristan'ı Gürcistan'a silah yollamakla suçladı. Moskovski Komsomolets gazetesinin iddiasına göre, Gürcistan'ın Poti limanına yanaşan Bulgar gemileri, limana havan topu ve el bombası götürüyor. Bulgaristan hükümeti, suçlamaları reddetti. Gürcistan Parlamento Başkanı Nino Burcanadze ise, Rusya'yı suçladı ve Moskova'nın, Gürcistan'ı halen Sovyetler Birliği'nin bir parçası zannettiğini söyledi. Diğer yandan, ayrılıkçı Çeçen politikacı İlyas Ahmedov'a ABD tarafından sığınma hakkı tanınması, Rusya'da büyük rahatsızlık yarattı. Rus hükümetinin bir açıklama yaparak ABD'yi eleştirmesi bekleniyor.

ÖNCEKİ HABER

Çin kırsalı huzursuz

SONRAKİ HABER

El Cezire'ye kapatma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...