06 Ağustos 2004 21:00

Bu inşaatı DURDURUN

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne Opet firması tarafından benzin istasyonu yapılıyor.

Paylaş
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin girişine benzin istasyonu yapılıyor. Opet firması tarafından yapılan benzin istasyonu; kreşe, yüksel okula ve hastaneye yakın olması nedeniyle Antep halkını kaygılandırıyor. Üniversitesinin Rektörü Hüseyin Filiz, Türkiye'de birçok üniversitenin benzin istasyonu işlettiğini savundu. Büyükşehir belediyesi ise durumdan haberlerinin olmadığını kaydetti. Antep-Kilis yolu üzerinde 5 bin metrekarelik bir alana yapılan benzin istasyonunun aylık kirası 300 milyon lira. Benzin istasyonunu yapan firma ise Opet. Konunun Antep'te yoğun bir şekilde tartışılması üzerine, rektörlük görevini hafta içinde Erhan Ekinci'ye devredecek olan Hüseyin Filiz, konuyla ilgili olarak açıklama yapmak zorunda kaldı. Türkiye'deki birçok ünivertisenin benzin istasyonu işletmeciliği yaptığını savunan Filiz, "Gaziantep'in güzide bir kuruluşu olan üniversitemiz, başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm halka hizmet vermek amacıyla daha önce alınmış kararı uygulamaya geçirdi" dedi. Yapılacak benzin istasyonu ile diğer binalar arasındaki mesafe TSE tarafından 8.5 metre olarak belirtildiğini ileri süren Filiz, "Benzin istasyonu hastanenin acil girişine ve kreşe 150 metre uzaklıkta olup tehlikelere karşı gerekli tüm önlemleri aldık" iddiasında bulundu.

Şimdilik durduruldu Bu açıklamaları yapan rektör Hüseyin Filiz, aradan daha 24 saat geçmeden istasyon inşaatını durdurduklarını açıkladı. Filiz, istasyona karşı çıkan kitle örgütlerinden karşı çıkma nedenlerine ilişkin bilgi ve belge istediklerini ve bunlar gelene kadar inşaatı geçici olarak durdurduklarını söyledi. Belediyenin haberi yokmuş! Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Asım Güzelbey ise basın mensuplarının sorusu üzerine konudan haberdar olmadığını savunarak, "Zaten biz böyle bir ruhsat vermedik. Konuyu inceleyeceğiz. Ne zaman ruhsat verilmiş, kim tarafından verilmiş inceleyeceğiz" dedi.

Kitle örgütleri karşı çıktı Benzin istasyonuna karşı çıkan 20 kurum adına açıklama yapan Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Kemal Bakır, benzin istasyonu deposundan çıkacak zehirli gazların kreşte yatan çocukların ve hastaların sağlığını olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi. Yapılacak benzin istasyonunun kanunlara uygun ve insanın yaşam hakkına saygılı olması gerektiğini belirten Bakır, "Bütün benzin istasyonları gibi üniversite içerisine yapılacak benzin istasyonu da çevre sağlığını ve toplum sağlığını olumsuz etkilemeyecek yerde yapılmalıdır" dedi. Bakır, istasyonda meydana gelebilecek olası patlamaların da halka ve çevreye büyük zarar vereceğini sözlerine ekledi.

ÖNCEKİ HABER

Şekerde ilk ihale 9 Ağustos'ta

SONRAKİ HABER

'AIDS kârlı bir hastalık'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...