05 Ağustos 2004 21:00

Uçakan yeniden kamera arkasında

Yönetmen Mesut Uçakan 9 yıllık gibi uzun bir aradan sonra senaryosunu kendisinin yazdığı yeni sinema filmi "Anka Kuşu" için kolları sıvadı.

Paylaş
Yönetmen Mesut Uçakan 9 yıllık gibi uzun bir aradan sonra senaryosunu kendisinin yazdığı yeni sinema filmi "Anka Kuşu" için kolları sıvadı. Usta oyuncu kadrosunun yer alacağı drama türü film, yabancılaşma sorunu yaşayan bir yönetmenin yaratılışının hikmetini kavrama sancıları sonucunda kendi ile yüzleşmesini konu alıyor. "Reis Bey", "Yalnız Değilsiniz" ve "Kelebekler Sonsuza Uçar" filmlerinin yönetmeni Mesut Uçakan 9 yıllık uzun aranın ardından yeni filmi "Anka Kuşu" için kemera arkasına geçecek. 9 uzun metrajlı film çeken, dizi ve belgesel filmlere imza atan ve son olarak 1995 yılında "Ölümsüz Karanfiller"i yöneten Uçakan, senaryosunu kendisinin yazdığı "Anka Kuşu"nun çekimlerine ağustos ayı sonunda başlıyor. Sinema filmi çekmesini bekleyen büyük kitlenin beklentileri içinde geçen uzun dönemde reklam ve televizyon filmleri ile sektöre tutunmaya çalışan Uçakan, hazırlıkları 2 yıldır süren yeni filminin altyapı çalışmalarını tamamladı ve çekimleri için gün sayıyor.

Yüzleşme 35 mm formatıyla drama türünde çekilecek "Anka Kuşu", yabancılaşma sorunu yaşayan bir yönetmenin yaratılışının hikmetini kavrama sancıları sonucunda kendi ile yüzleşmesini konu alıyor. Hayatın gizemini kurcalama çabasından yola koyulan Uçakan, "Anka Kuşu"nda bugüne kadar ancak felsefenin konusu olabilmiş metafizik endişeleri sinemayla yüzleştiriyor.

Kadro kalabalık Filmin başkarakteri Selman'a çok sayıda televizyon filminde rol aldıktan sonra Ahmet Küçükkayalı'nın "İçerideki" ve Sinan Çetin'in "Banka" adlı filmleri ile Tolga Örnek'in "Hititler" adını taşıyan belgesel filmlerinde güçlü oyunculuğuyla dikkatleri üzerine çeken Toprak Sergen hayat verecek. "Anka Kuşu"nun diğer önemli karakterlerine uzun yıllar sürdürdüğü tiyatro oyunculuğu ve yönetmenliğinin ardından "Piano Piano Bacaksız" ve "Gülüm" filmlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda filmde rol alan Rutkay Aziz ile "Serseri" dizisinin yıldız oyuncusu Okan Yalabık hayat verecek. Sinema Ajans'ın yapımcılığında görüntü yönetmenliğini Uğur Uçbak'ın, sanat yönetmenliğini Mustafa Ziya Ülkenciler'in üstlendiği Anka Kuşu'nun müziklerini ise özgün çalışmalarıyla adını duyuran ve son olarak "Sesler" albümünü yayınlayan Hakan Aykut üstlenecek. "Hititler" belgesel filminin yapımcısı Ali Kaygısız ve Ayhan Turgut'un prodüktörlüğünde gerçekleştirilecek "Anka Kuşu"nun çekimleri İstanbul, Ürgüp ve Gebze'de gerçekleştirecek.

ÖNCEKİ HABER

Şiire yakılan bir ağıt

SONRAKİ HABER

Türkiye'ye koşullu tarih

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...