05 Ağustos 2004 21:00

Bush'luğun sınırı yok

ABD'de seçim kampanyası renkli geçiyor. Mısır üreticilerine yaranmak isteyen John Kerry kürsüye elinde mısırla çıkınca, Bush ondan geri kalmamak için çiğ mısır yedi!..

Paylaş
ABD Başkanı George W. Bush ve Demokrat Parti'nin başkan adayı John Kerry, seçim propagandalarına hız verdi. İki aday da, "kararsız" eyaletleri kazanmaya çalışıyor. Tarihsel olarak Amerikan seçimlerinde hep "kilit" rol oynayan Iowa eyaletinde düzenlenen seçim mitingleri ise, hırsızlara yaradı. Bush ve Kerry, önceki gün Iowa'nın Davenport kentinde aynı anda mitingler düzenlediler. Kent ve eyalet polisi iki lideri korumak için seferber olunca, meydan hırsızlara kaldı. Mitingler sırasında, kentteki üç banka soyuldu. Soygunlar sırasında, John Kerry, ekonomik politikasını anlattığı bir halk forumundaydı. ABD Başkanı Bush ise, Mississippi nehri kenarında miting konuşması yapmaktaydı. Her iki alana fazla uzak olmayan bankalar bu sırada soyuldu.

Bush geri kalır mı? Adaylar ise, 100 bin nüfuslu kente yaranmak için ne yapacaklarını şaşırdılar. John Kerry, mısır üreticisi Iowalılar'a şirin görünmek için iki elinde mısır sallarken, bundan geri kalmak istemeyen Bush çiğ mısır yedi. Kerry'nin Başkan Yardımcısı Adayı John Edwards ise, Arkansas'ta miting düzenledi. ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ise seçim için önemli bir başka eyalet olan Wisconsin'de LaCrosse fabrikasını ziyaret etti.

Karalama kampanyası Bu arada, Cumhuriyetçi Parti'ye yakın çevreler, John Kerry'nin askeri geçmişini büyüteç altına aldı. Partiye yakınlığıyla bilinen Vietnam Gazileri Derneği'nin televizyonlara verdiği ilanda birçok eski asker, Demokrat adaya ağır suçlamalarda bulundu. İlanda konuşan ve Kerry'nin Vietnam'da yaptıklarını yakından bildiklerini söyleyen gaziler, başkan adayını yalan söylemek, dürüst olmamak, liderlik yeteneği bulunmamak, güvenilmezlik ve hatta silah arkadaşlarına ihanetle suçladılar. Kerry'nin bir yardımcısı, Demokrat adayı karalayan girişimleri, Cumhuriyetçi Parti'nin "belden aşağı, alçakça yöntemleri" olarak nitelendirdi. Bu ay ortasında piyasaya çıkacak olan, ancak bazı ayrıntıları basına sızan "Komuta Etmeye Uygun Değil" (Unfit To Command) adlı kitapta da, Kerry'nin Vietnam'daki geçmişine ağır suçlamalar yöneltiliyor.

ÖNCEKİ HABER

Cehennem kampını anlattılar

SONRAKİ HABER

Gazze'de İsrail katliamı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...