31 Temmuz 2004 21:00

Böyle bir meslek yok!

Paylaş
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), üniversite tercihlerinde elektrik-elektronik mühendisliği bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilere, "Böyle bir meslek unvanı yoktur" uyarısı yaptı. Elektrik mühendisliği ve elektronik mühendisliğinin ayrı meslekler olduğunu belirten EMO, bu mesleklerin gerektirdiği dersleri almayanların, bu meslekleri yapamadığını bildirdi. Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu'nun önceki gün yaptığı yazılı açıklamada 1980 sonrası, YÖK ve üniversitelerin, dünyanın gelişmiş hiçbir ülkesinde olmayan bir uygulama başlattıkları kaydedildi. O günden bu yana, elektrik mühendisliği ve elektronik mühendisliği olarak ayrı dallar açan birkaç üniversite dışında, üniversitelerin çoğu bu bölümlerden mezun olan öğrencilerine "elektrik-elektronik mühendisi" veya "elektrik ve elektronik mühendisi" diploması veriyor. Böyle bir ünvanın olmadığının vurgulandığı açıklamada, şu ifadeye yer verildi: "Elektrik mühendisliği ve elektronik mühendisliği iki ayrı meslektir. Örneğin elektrik mühendisliği yapmak isteyen bir mezun, bu mesleğin gerektirdiği tüm dersleri almadıysa, özellikle serbest olarak çalışmak istediğinde mağdur olmaktadır." Açıklamada, yasa gereği, Serbest Mühendis Müşavir (SMM) olarak çalışmak isteyen kişilerle ilgili hukuku EMO'nun düzenlediği hatırlatılarak, EMO SMM Yönetmeliği'ne göre, bu kişilerin belirli dersleri almış olmasının zorunlu olduğu belirtildi. Aksi halde mezunların SMM olarak elektrik mühendisliği yapmaları mümkün olmadığının bildirildiği açıklamada "EMO, elektrik-elektronik mühendisliği ünvanını taşıyan kişilerin transkriptlerine bakmakta ve buna göre onay vermektedir" denildi.
Karayolunda kaza bitmiyor
Karayollarından her gün başka bir kaza haberi gelmeye devam ediyor. Dün de yurdun çeşitli yerlerinde meydana gelen kazalarda 4 kişi öldü, 32 kişi yaralandı.
  • Konya'nın Seydişehir ilçesinde, Mustafa Pınaraltı'nın kullandığı otomobil, yolun karşısına geçmek isteyen Ali Ateş'e çarptı. Ateş, kaldırıldığı Seydişehir Devlet Hastanesi'nde öldü.
  • Gaziantep'te de, Mehmet Özdemir'in kullandığı otomobil, yolun karşısına geçmek isteyen Ahmet Gezici'ye çarptı. Gezici, kaldırıldığı Gaziantep Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
  • Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Osman Süme yönetimindeki kamyon, Manavgat-Konya karayolunda devrildi. Kazada, kamyonda sıkışan Süme, olay yerinde hayatını kaybetti.
  • Niğde'nin Çamardı ilçesinde, Talip Aktaş yönetimindeki traktör, Bekçili köyünde, yol kenarına devrildi. Aktaş, olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan Zülfikar Özdoğan, Niğde Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
  • Niğde'nin Ulukışla ilçesinde, Ercan Akar idaresindeki otomobil, E-90 karayolunda, yol kenarına devrildi. Kazada yaralanan altı kişi, Pozantı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
  • Bolu'da, İsa Küpoğlu'nun kullandığı araç, Gerede-Karabük karayolunda takla attı. Yaralananlar Gerede Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
  • Denizli'de, Murat Pamukçu yönetimindeki otomobil, Denizli-Afyon karayolunda takla attı. Yaralananlar Denizli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
  • Siirt'te, M. Şirin Kaplan idaresindeki minibüs, Eruh ilçesi yakınlarında devrildi. Kazada, minibüs sürücüsü Kaplan, Hasan Yıldırım, Hüseyin Yıldırım ve Mehmet Elbey yaralandı.
  • Siirt'in Baykan ilçesinde, Hasan Sevim'in kullandığı otomobil, şarampole yuvarlandı. Kazada yaralanan dört kişi, Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
  • Aksaray'da, Muammer Koçak'ın kullandığı otomobil, Aksaray-Ankara karayolunda takla attı. Kazada yaralanan dört kişi Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
  • Adana'da Ali Taş yönetimindeki otomobil, Afetevleri Mahallesi'nde Cemal Dadaş'ın kullandığı otomobille çarpıştı. Kazada, Zerrin Taş (40) ile çocukları Başak (3), Şevki (15) ve Duygu (15) ile diğer otomobilde bulunan Sabahattin Akbaşak, yaralandı.
  • ÖNCEKİ HABER

    Mardinkapı ablukada

    SONRAKİ HABER

    Başbakana mektuplar!

    Sefer Selvi Karikatürleri
    Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
    Evrensel Ege Sayfaları
    EVRENSEL EGE

    Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...