29 Temmuz 2004 21:00

'Terörün sorumlusu Amerika'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İran Dışişleri Bakanı Kemal Harrazi'yle görüşmesinde "terör" başlığı öne çıktı. Harrazi, El Kaide'nin örgütlenmesinde ABD'nin büyük payı olduğunu söyledi.

Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İran Dışişleri Bakanı Kemal Harrazi'yle görüşmesinde "terör" başlığı öne çıktı. Harrazi, El Kaide'nin örgütlenmesinde ABD'nin büyük payı olduğunu söyledi. İran Dışişleri Bakanı, "İsrail ABD'den başka kimseyi dinlemez" değerlendirmesini yaptı. Harrazi, El Kaide'nin sadece İslam ülkelerinde değil Batı'da da örgütlendiğini ve bunda ABD'lilerin büyük sorumluluğu olduğunu belirtti. İran Dışişleri Bakanı, Irak'ın ABD işgali sonrasında terör örgütlerinin kolayca hareket ettiği bir ortam haline geldiğini ve ABD'nin Halkın Mücahiti Örgütü'yle de anlaştığını söyledi. Harrazi, Erdoğan'a "Irak'taki geçici hükümetin adil, sağlıklı ve demokratik bir seçim yapması için yardımcı olmalıyız" görüşünü savundu. Harrazi görüşmede, iki ülke arasında hiçbir siyasi sorun olmadığını kaydetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, görüşmede, Harrazi'den Kıbrıs'a destek istedi. Harrazi ise Kıbrıs'a yakında üst düzey bir ziyaretin gerçekleşeceğini söyledi.

Erdoğan küreselleşmeyi savundu Öte yandan Erdoğan Türkiye-İran İş Forumu toplantısında yaptığı konuşmada, çağın dünyasında, küreselleşme eğiliminin geri döndürülmesinin mümkün olmadığını savundu. Erdoğan, bu bakımdan ülkelerin küreselleşme sürecinden yararlanmasının önemli olduğunu belirterek, ekonomisini dışa açan, yabancı sermayeyi teşvik eden, serbest ticareti ve ortak yatırımları özendiren, liberalleşmeyi hak ve özgürlükler alanına yayan ülkelerin bu süreçten kazançlı çıkacaklarını ileri sürdü.


HATEMİ İLE GÖRÜŞTÜ Ziyaretinin ilk gününde İran'dan Kongra-Gel'in "terör örgütü" kabul edileceği sözünü alan Erdoğan, dün İran Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi ile de görüştü. Sadabat Sarayı'ndaki görüşmede Hatemi, Erdoğan'a, Türkiye'yi yakından izlediklerini söyledi. Bir saat süren görüşmede, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Arif, Kürşat Tüzmen ve Hilmi Güner de hazır bulundu.

ÖNCEKİ HABER

TOKİ'ye inceleme

SONRAKİ HABER

Alaattin Çakıcı iade edilmeyebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...