27 Temmuz 2004 21:00

Avrupa'dan Kıbrıs hamlesi

Avrupa Birliği Dönem Başkanı Hollanda, Kıbrıs sorununun çözümü için Annan Planı temelinde yeni bir girişim başlatmayı planlıyor.

Paylaş
Avrupa Birliği Dönem Başkanı Hollanda, Kıbrıs sorununun çözümü için Annan Planı temelinde yeni bir girişim başlatmayı planlıyor. Birleşmiş Milletler ve ABD'nin de dahil olacağı yeni girişimin eylül ayından itibaren başlamasını öngören Hollanda Dışişleri Bakanlığı, müzakerelerin, Türkiye'nin AB ile müzakere tarihinin netleşeceği Aralık'a kadar şekillenebileceğini, Ankara'nın da sürece katkıda bulunacağını varsayıyor. Rum kaynaklara göre Hollandalı yetkililer, çözüm çabalarında Rum Yönetimi lideri Tassos Papadopulos'un yanısıra AKEL lideri ve Meclis Başkanı Dimitris Hıristofyas'ın rol almasının başarı şansını artıracağını düşünüyor. Ancak Papadopulos'un Annan Planı'nı yeniden müzakere etmek için ileri sürdüğü yüzlerce sayfalık değişiklik önerisi hoş karşılanmış değil. Planın uygulanmasını güvence altına alacak bazı değişikliklerin yapılabileceği, ancak metinde köklü revizyonun mümkün olmadığı belirtiliyor.

Seçim yarın belli olacak Bu arada KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat, erken seçim konusunun yarın netleşeceğini söyledi. Başbakan Talat, gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine, "Seçim tarihiyle ilgili karar tasarısı büyük ihtimalle yarın toplanacak bakanlar kurulunda kabul edilecek ve meclise gönderilecek" dedi.

ÖNCEKİ HABER

'Tetiği ben çektim...'

SONRAKİ HABER

Türkiye'den Filistin'e yardım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...