26 Temmuz 2004 21:00

Geri dönüş yok

Çorum'da en temel hakları için harekete geçen işçiler, patronların ortak saldırısıyla karşı karşıya. Tüm işçilere noter aracılığıyla ihbar gönderen patronlar, yıldırmaya çalışıyor.

Paylaş
Sendika, sigorta ve 7.5 saatlik işgünü talepleriyle bir haftadır direnişte olan toprak işçileri, patronların oyunlarına gelmeyeceklerini belirtti. Her gün fabrika önlerine gelen işçiler, içeri alınmadıkları için bekleyişlerini sürdürürken, patronlar tüm işçilere noter aracılığıyla ihbar göndererek işten çıkartıldıklarını bildirdi.

Evere tebliğ İşçilere gönderilen tebliğlerde, "Haksız ve sebepsiz bir şekilde 20.07 2004 tarihinde işyerinde yapılan kanun dışı grev eylemine katılıp işyerini terk ederek üretimi durdurmanız ve tarafımızca yapılan ihtarlara rağmen eyleminizde ısrar etmeniz ve işbaşı yapmamanız nedeniyle hizmet akdiniz 2822 sayılı Yasa'nın 45. maddesi ve 4857 sayılı Yasa'nın 25 ve 11. maddesi gereğince feshedilmiştir" denildi. İşçiler ise patronların bu manevralarının boşa olduğunu, dışarda bir işçi dahi kalmayacak şekilde direnişlerini devam ettireceklerini ifade ediyor. "Geri dönüş yok" diyen işçiler, gerekirse Ankara'ya yürüyeceklerini belirtiyor.


EMEP'li kadınlardan erzak yardımı Direnişçi işçilere destek artarak devam ediyor. Direnişin ilk gününden bu yana işçilerin yanında olan Emeğin Partisi (EMEP), dün de erzak yardımında bulundu. EMEP'li kadınlar tarafından gece geç saatlere kadar yapılan gözlemeler ve ayran, işçilere ikram edildi. İşçi Temsilcisi Erhan Eray, EMEP'e teşekkür ederek, "Yanımızda kim varsa, bizler de onların yanında olacağız" dedi. Emeğin Partisi'nden Muharrem Özürel "Sizin davanız bizim davamız" derken, partinin kadın kolları üyesi Meliha Üşüdür emekçi kadınların işçilerle dayanışmasının süreceğini söyledi. Üşüdür, "Siz kazanırsanız tüm Çorumlu emekçiler kazanacak" dedi.

ÖNCEKİ HABER

21 KİT savcılığa havale edilecek

SONRAKİ HABER

HABAŞ'ta sendikalaşma kararlılığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa