25 Temmuz 2004 21:00

Ahmet Kaya kitapları

Ferzende Kaya ile Gülten Kaya, Ahmet Kaya Kitaplığı serisinden Türkçe ve Kürtçe olarak yayımlanan kitabın tanıtımı için imza günü ve söyleşi düzenlediler.

Paylaş
Gam Yayıncılık tarafından başlatılan "Ahmet Kaya Kitaplığı" serisinin ilk kitabı olarak, gazeteci-yazar Ferzende Kaya'nın 'Başım Belada' adlı eseri, Türkçe ve Kürtçe olarak yayımlandı. Ahmet Kaya'nın bütün ürünlerini bir araya getirerek sevenleriyle buluşturmak ve onu geleceğe doğru taşımak amacıyla kurulan Gam Yayıncılık bünyesinde oluşturulan "Ahmet Kaya Kitaplığı" ilk ürününü okuyucuya sundu. Kitaplık çatısına ilk olarak Anka Yayınevi tarafından 2002 yılında yayımlanan Ferzende Kaya'nın "Başım Belada" adlı eseri de alındı.

Söyleşi ve imza günü Ferzende Kaya ile Gülten Kaya, Ahmet Kaya Kitaplığı serisinden çıkan kitabın tanıtımı için Mezopotamya Kültür Merkezi'nde (MKM) imza günü ve söyleşi düzenledi. Soru ve cevap şeklinde gelişen söyleşide Gülten Kaya, Ahmet Kaya ile ilgili merak edilen konulara yanıt verdi. Ahmet Kaya ile ilgili yaptığı çalışmaların onu yok sayanlara karşı bir cevap olmasını istediğini belirten Kaya, "Ahmet Kaya benim için halen yaşıyor" dedi. Ahmet Kaya'nın Kürt, muhalif ve sosyalist bir insan olduğunu söyleyen Gülten Kaya, onun anadilinde parça söylemek istemesinin doğal bir şey olduğunu ifade etti.

Portre çalışması Kitabın yazarı Ferzende Kaya ise kitabın Ahmet Kaya'nın biyografisi olmadığını, bir portre çalışması olduğunu kaydederek "Herkesin bir Ahmet Kaya'sı vardır, bana ait de bir Ahmet Kaya var. Bu bendeki Ahmet Kaya'nın öyküsü" diye belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Antonio Gades'in külleri Küba'da...

SONRAKİ HABER

Personelin hatası yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...