24 Temmuz 2004 21:00

Beş yönetmenin gözünden İstanbul

Ümit İnal'ın senaryosundan, Ümit İnal dışında Kudret Sabancı, Selim Demirdelen, Yücel Yolcu ve Ömür Atay'ın da aralarında bulunduğu 5 yönetmenin çekeceği "Anlat İstanbul" masalların dünyasında kent yolculuğuna çıkacak.

Ümit İnal'ın senaryosundan, Ümit İnal dışında Kudret Sabancı, Selim Demirdelen, Yücel Yolcu ve Ömür Atay'ın da aralarında bulunduğu 5 yönetmenin çekeceği "Anlat İstanbul" masalların dünyasında kent yolculuğuna çıkacak. Filmin yönetmen ve oyuncularının katılımıyla film projesi Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Basın toplantısında yönetmenler Ümit İnal, Kudret Sabancı, Selim Demirdelen, Yücel Yolcu ve Ömür Atay ile Yapımcı Erol Avcı'nın yanı sıra aralarında Azra Akın, Fikret Kuşkan, Nejat İşler, Nurgül Yeşilçay, Güven Kıraç'ın da bulunduğu kalabalık bir oyuncu topluluğu hazır bulundu. Toplantıda ilk olarak söz alan Erol Avcı, proje hakkında bilgi vererek, olanaklar doğrultusunda iyi bir film olmasını beklediklerini söyledi.

5 masalın kesiştiği gece Ardından konuşan senarist ve yönetmen Ümit İnal, filmde bir gece içinde İstanbul'da yaşananların anlatıldığını söyledi. İnal, "Pamuk Prenses", "Uyuyan Güzel", "Fareli Köyün Kavalcısı", "Külkedisi" ve "Kırmızı Başlıklı Kız" masallarından karakterlerini İstanbul'a taşıdıklarını ve her karakterin filmde ayrı bir bölüm oluşturduğunu kaydetti. Filmin masal uyarlaması olmadığını ifade eden İnal, "Bu kahramanlar İstanbul'da dolaşırsa ne olur? 5 bölüm de bir yerde kesişiyor" dedi. Tüm teknik ekibin aynı olduğunu sadece yönetmenlerin bölümlere göre değiştiğini kaydeden İnal, "Yönetmenlerin farklı oluşu her bölümün kendine özgün tarafları olmasını sağladı. Aynı şekilde birlikte çalışmayı sağlıyor" diye konuştu. İnal ayrıca filmde başrol olmadığını, ancak her hikâyenin öne çıkan etkili karakterleri olduğunu sözlerine ekledi. Filmin çekimlerinin toplam 6 hafta sürmesi bekleniyor.

ÖNCEKİ HABER

'Mustafa Muğlalı' adına inceleme başlatıldı

SONRAKİ HABER

Rum ve Türk tiyatroları
   İstanbul'da buluşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa