23 Temmuz 2004 21:00

Kaza değil kitle cinayeti

İstanbul Barosu Başkanlığı, yaşananları "Yine ihmal, yine yiten canlar, yine ilk günden idarenin kusurunu örtme çabaları" sözleriyle değerlendirdi ve faciayı "TCK'nın 45. maddesinde yer alan, ihmalin en ağırı olan bilinçli taksirin bir örneği" olarak yorumladı.

Paylaş
İstanbul Barosu Başkanlığı, yaşananları "Yine ihmal, yine yiten canlar, yine ilk günden idarenin kusurunu örtme çabaları" sözleriyle değerlendirdi ve faciayı "TCK'nın 45. maddesinde yer alan, ihmalin en ağırı olan bilinçli taksirin bir örneği" olarak yorumladı. Yapılan yazılı açıklamada, "Dün olduğu gibi bugün de enkazın başında açıklama yapan siyasiler, tüm uyarılara rağmen halkı bu trene binmeye teşvik eden Başbakan ve diğer sorumlular, kendi sorumluluklarını sorgulamaya niyetli görünmüyor. Bu yaklaşım, bilinçli taksirin örneğidir" denildi.

Savcılığa başvuru Gerekli teknik incelemeleri yaptırmayan, tüm uyarılara kulaklarını tıkayanların yargı önüne çıkarılmasını talep eden Baro Başkanlığı'nın açıklaması, "Teknik heyetler kurularak derhal inceleme, rapora esas fotoğraflama, teknik parça alımları yapılmalıdır. Baromuzun görevli kurulu olay yerinde çalışmalara başlamıştır. Ayrıca Sakarya, Pamukova Cumhuriyet başsavcılıklarına yasal başvuru yapılmıştır" diye devam etti.

Geçiştirilemez Diğer yandan, Tüm Bel-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bu kaza üzüntü mesajları ile geçiştirilemez. Kaza, mevcut iktidarın siyasal popülizm adına bilimi reddeden, insan hayatını ve haklarını hiçe sayan çağdışı anlayışının acı bir sonucudur" denildi. Başbakan Erdoğan'ın başkanlığı döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde birlikte çalıştığı Binali Yıldırım, Süleyman Karaman gibi onlarca belediye bürokratının bakanlık ve genel müdürlük gibi görevlere getirildiğini anımsatan Yönetim Kurulu, bu insanların bu görevi yapabilecek kapasite ve birikiminin olup olmadığını sorguladı.

ÖNCEKİ HABER

'Hükümet bir an önce istifa etsin'

SONRAKİ HABER

Dava açma çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...