22 Temmuz 2004 21:00

Bahadınlılar 8'inci kez 'Biz varız' diyor!

"İstiyorlar ki susalım, boyun eğelim, vazgeçelim, pes edelim ve unutalım yaptıkları her şeyi... Bizim içinse susmak, boyun eğmek, vazgeçmek, pes etmek, hele hele yanlışı unutmak, yok olmakla eştir."

Paylaş
"İstiyorlar ki susalım, boyun eğelim, vazgeçelim, pes edelim ve unutalım yaptıkları her şeyi... Bizim içinse susmak, boyun eğmek, vazgeçmek, pes etmek, hele hele yanlışı unutmak, yok olmakla eştir." Böyle diyor Bahadınlılar ve 1993'ten bu yana da susmayacaklarını, unutmayacaklarını düzenledikleri şenliklerle dosta düşmana gösteriyorlar. Bahadın Belediyesi'nin katkılarıyla 24-25 Temmuz 2004 tarihlerinde düzenlenecek olan 8'inci Bahadın Kültür Şenliği yine, birçok aydın ve sanatçıyı konuk edecek. İki gün boyunca sabahtan gecenin geç saatlerine kadar sürecek olan şenlik çerçevesinde, paneller, fotoğraf ve resim sergileri, forumlar, turnuvalar, imza günleri, şiir dinletileri, film, tiyatro ve halk oyunu gösterileri ve halk konserleri düzenlenecek. Şenlikler boyunca, Grup Çığ'dan İlyas Salman'a birçok sanatçı Bahadın'a konuk olacak. Yusuf Ziya Bahadınlı ve Metin Turan gibi isimlerin kitaplarını imzalayacağı etkinlikler boyunca, "Küreselleşme ve kadın", "Küreselleşme ve savaş karşıtlarının mücadelesi" başlıklı paneller yapılacak. Hep beraber... Bahadın Kültür Şenliği'nin "Her yerde, her şeyde hep beraber diyebilmek" amacında olduğu belirtilen şenlik çağrısında, bu şenliğin, kültür kirlenmesi yaşanan bir ortamda gerçek kültürün televole tekelcilerinin sunduğu gibi olmadığını gösterme isteğinden doğduğu anlatılıyor. Güçsüzü cesur ve yıkılmaz kılanın onuru olduğu vurgulanan çağrıda, "Dünyayı kana bulayan güçlüler, korkuyu evrenselleştirmek isterken, biz de sesimizi yükselterek bulunduğumuz her ortamda 'biz varız!' diye haykırarak dayanışmayı evrenselleştirmeliyiz" deniliyor.

'Hiç bitmeyecek' "Bu şenlik hiç bitmeyecek" diyen Bahadın Kültür Şenliği düzenleme komitesi, türküleri söyleyenleri de, türkülere coşkuyla katılanları da çoğaltmak için herkesi 8'inci Bahadın Kültür Şenliği'ne çağırıyor.

ÖNCEKİ HABER

Ölüme cevapsız çağrı!

SONRAKİ HABER

'Bizim önümüze düşün'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...