22 Temmuz 2004 21:00

Munzur için hazırlıklar tamam

Tunceli, 5. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Festivalin bu yılki teması, "Munzur Barajlara Değil Barışa Akacak".

Paylaş
Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin programı netleşti. 31 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek olan festivalin ana teması "Munzur Barajlara Değil Barışa Akacak" olarak belirlendi. Tiyatrolar, sergiler, halkoyunları, konserler, sinema gösterimleri, paneller ve söyleşilerle dolu dolu bir Munzur Festivali yaklaşıyor. 4 gün sürecek festivalde yörenin sorunlarına dikkat çekmek ve Munzur Vadisi'nde yapılacak olan barajlar sorunu festivalin sıcak gündemlerinden. Barajlar ve çevre sorununun yanı sıra Kürt sorunu , Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) de tartışılacak konular arasında.

Altyapı hazırlandı Festivale artık günler kalmış durumda, altyapı birkaç küçük eksiğin dışında tamamlanmış. Her yıl kurulan ve onlarca ailenin geçimini sağladığı standlar bu yıl da kuruldu. Yaklaşık 500 kişiyi ağırlayacak olan çadırkent kurma çalışmaları devam ediyor. Tunceli açılan işportacı tezgâhlarıyla, ve şehrin kalabalıklaşmasıyla şimdiden festival havasına girmiş durumda.

ÖNCEKİ HABER

Özkan 'usulden' kurtardı

SONRAKİ HABER

Ölüme cevapsız çağrı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa