19 Temmuz 2004 21:00

Barış gününde savaşı andı

KKTC'nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 30. yıldönümü nedeniyle konuşma yapan Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, "Biz 1974'ün o şanlı gününe dönelim.

Paylaş
KKTC'nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 30. yıldönümü nedeniyle konuşma yapan Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, "Biz 1974'ün o şanlı gününe dönelim. O sıcak günde göklerden yağan paraşütlerin bize getirdiği hürriyeti, denizlerden can vererek çıkan askerimizin kanlarıyla bize getirmiş olduğu canı, kanı, yaşam hakkını yeniden düşünelim" dedi. Denktaş konuşmasında, Kıbrıs Rum tarafını yeniden masaya getirecek bir baskı ortamının kurulması gerektiğini söyledi. "İçimizde kin taşımayalım ama karşı tarafın milli bir davası olduğunun bilinci içerisinde, kendi milli davamızı koruyacak güçte, kararlılıkta olalım" diyen Denktaş, Türkiye sayesinde 11 yıllık zulümden, toplu mezarlardan, mutlak yok edilmekten kurtulmalarının 30. yıldönümünü coşkuyla kutladıklarını söyledi. Denktaş, Kıbrıs sorununun çözülmemesini de 1974 Harekâtı'na neden olan suçları Rumların kabul etmemesine bağladı. Denktaş şöyle konuştu: "Bütün bunları bu sevinçli günde söylemek mecburiyetindeyim. Biz 1974'ün o şanlı gününe dönelim. O sıcak günde göklerden yağan paraşütlerin bize getirdiği hürriyeti, denizlerden can vererek çıkan askerimizin kanlarıyla bize getirmiş olduğu canı, kanı, yaşam hakkını yeniden düşünelim ve Allah'ımıza şükredelim. O günleri gördüğümüz için, bugünlere geldiğimiz için gerçekten şükredelim. Ve devletimizin kıymetini bilelim."


ERKEN SEÇİM ÖNERİSİ REDDEDİLDİ KKTC Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, hümetin büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP) sunduğu, Meclis Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi'nde reddedilen, erken seçim önerisini reddetti. Meclis Başkanı Fatma Ekenoğlu başkanlığında toplanan Meclis Genel Kurulu, Meclis Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi'nin önerinin reddedildiğine ilişkin raporu üzerindeki görüşmeyi tamamlayarak oyladı. Oylamada, 24 milletvekili raporu kabul, 22 milletvekili de kabul etmediği yönünde oy kullandı. Rapor genel kurulda kabul edildiği için, erken seçim önerisi reddedilmiş oldu.

ÖNCEKİ HABER

Aflar vergi sistemini bozdu

SONRAKİ HABER

Derviş AKP'ye yakışır!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...