16 Temmuz 2004 21:00

Sendika isteyen kara listeye!

Antalya'da kent merkezinde bulunan beş yıldızlı Falez Otel'de sendikalaştıkları için işten atılan 30 işçi, "kara liste"ye alındı. İşçiler, diğer otellerde iş bulamıyor.

Paylaş
Antalya'da kent merkezinde bulunan beş yıldızlı Falez Otel'de sendikalaştıkları için işten atılan 30 işçi, "kara liste"ye alındı. İşçiler, diğer otellerde iş bulamıyor. DİSK'e bağlı OLEYİS Sendikası Antalya Şube Başkanı Ersin Altınkaya, bu durumun nedeninin Falez Otel yetkililerinin bu işçilerin isimlerini diğer otellere bildirmesi olduğunu ifade etti. Oteller arasında "kara liste" olarak bilenen bir kayıt olduğunu kaydeden Altınkaya, İnsan Kaynakları Derneği (İnKay) aracılığıyla yapılan bu kayıtta "Zararlıdır sendikal çalışma yürütebilir" ibaresi yer aldığını söyledi.

Hacizle tahsil Bu arada atılan 30 işçi, alacaklarını haciz yoluyla tahsil etmeye başladı. 1999 yılının Kasım ayında, sendikalaştıkları için atılan işçiler açtıkları davayı kazandı. Dava sürecinde Falez Otel'i işleten Ela Turizm A.Ş., ismini AB Turizm olarak değiştirerek taraf olmadığını iddia etmişti. Ancak mahkeme haciz kararının uygulanmasına karar verdi. Bunun üzerine otelin 150 milyar lira değerindeki üç jeneratörüne el konuldu. Ersin Altınkaya, atılan işçilerin ödenmeyen tüm alacaklarının ödenmesi için yeni davalar açacaklarını ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

Kent Konseyi satışı onaylamadı

SONRAKİ HABER

İzin hakkı grev nedeni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...