16 Temmuz 2004 21:00

Gıda ambargosu yeniden

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı 3 haneli Doğanlı köyü ile Hesvir mezrasına gıda ambargosu uygulanmaya başlandı. Asker, un paketlerinin yarısına el koyuyor.

Paylaş
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Doğanlı (Kelxasir) ile Dedebağ (Şexmalan) köyüne bağlı Hesvir mezrasına yaklaşık 1 aydır gıda ambargosu uygulandığı öğrenildi. Ambargonun daha çok un gibi maddelere yönelik olduğu bildirildi. Edinilen bilgilere göre, 50 kilogramlık un torbalarının köye götürülmesine Suveren Jandarma Karakolu'nca kısıtlama getirildi. Askerlerin, unun 25 kilogramını köylülere verdiği, geri kalanını ise 15 gün sonra vermek üzere karakola bıraktığı kaydediliyor.

Tehdit ediliyorlar Uygulamanın, özellikle Doğanlı köyünde yaşayan 12, 6 ve 4 nüfuslu 3 aileyi mağdur ettiği belirtildi. Kısıtlamanın aile nüfusuna bakılmaksızın yapılması aileleri sıkıntıya sokarken, Karakol yetkililerinin "Bu kadar yiyeceği ne yapıyorsunuz? Unu dağdakilerine götürüyorsunuz. Biz sizi oralardan kaldırırız. Gıda götürmek yasaktır, götürmeyeceksiniz" şeklinde tehditlerde bulunduğu iddia edildi.

2 yıl önce dönüş yapılmış 2 yıl önce geri dönüş yapılan Doğanlı köyü ile Hesvir mezrasına ilk kez gıda ambargosu uygulandığı öğrenildi. Bingöl'de son dönemlerde operasyonların yoğunlaştığı noktlardan biri olan Doğanlı köyü, HPG gerillalarının geldiği gerekçesiyle Genç Alay Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından daha önce basılmıştı.


7 HEKTARLIK ORMAN KÜL OLDU Tunceli'nin Hozat ilçesine bağlı Karaoğlan köyünde çıkan yangında 7 hektarlık orman kül oldu. Yangın, pazartesi gün Karaoğlan Jandarma Karakolu'nun bulunduğu alanda çıktı. Tunceli Orman İşletme Müdürlüğü ve Hozat Belediyesi'ne bağlı ekipler tarafından başlatılan söndürme çalışmaları önceki gün sona erdi. Yangında toplam 7 hektarlık alanın yandığı kaydediliyor. Yerel kaynaklar, yangının olası bir baskından korunmak için bilinçli olarak çıkarıldığını öne sürüyor.


DUMAN YAŞAMINI YİTİRDİ Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde ot biçerken tırpanın çarptığı mayının patlaması sonucu ağır yaralanan Kadir Duman (33), tedavi gördüğü Van Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Sarıyıldız köyünde 28 Haziran günü Kadir Büyüksu isimli köylüye ait otları biçmek isterken tırpanın çarptığı mayının patlaması sonucu ağır yaralanan Kadir Duman önceki akşam tedavi gördüğü Van Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Duman, yakınları tarafından Hacıbekir Mezarlığı'nda defnedildi.

ÖNCEKİ HABER

Hipokrat'ın kemiklerini sızlattı

SONRAKİ HABER

Kıraç'ta 'yeşil alan' tartışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...