13 Temmuz 2004 21:00

Gaziantep halkı
   otobüsüne sahip çıkıyor

AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi şehir içi toplu taşım hizmeti yapan belediye otobüslerini özel şirketlere satmak istiyor.

Paylaş
AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi şehir içi toplu taşım hizmeti yapan belediye otobüslerini özel şirketlere satmak istiyor. Büyükşehir Belediyesi'nin bir yan kuruluşu olan Gazi-Ulaş'ta; TÜMTİS başta olmak üzere örgütlü sendikalar, halk ve mahalle muhtarları otobüslerin satışına karşı çıkıyor. Güzelbey satışa gerekçe olarak Gazi-Ulaş'ın zarar ettiğini iddia ediyor. Güzelbey, İl Belediye Meclisi'nden satış için yetki aldı. Belediye otobüslerinin hatları ortalama 600 milyara alıcı buluyor. Görüştüğümüz kurum temsilcileri "Zarar eden bir kuruma özel şirketler neden 600 milyar versin?" diye soruyor. TÜMTİS'e üye 234 işçinin çalıştığı Gazi-Ulaş'ı satarak ulaşımı özel sektöre bırakmayı planlayan belediye yönetimi konuyu 15 Temmuz günü Kent Konseyi'ne taşıyacak. Gaziantepliler ve Gazi-Ulaş işçileri, halkın malı olan belediye otobüslerinin satışını engellemek için çalışıyorlar. Az sayıdaki belediye otobüslerinin satışına izin vermeyeceklerini söyleyen halk, sendikalar, meslek odaları, muhtarlar, Güzelbey'i seçimlerden önce 75 otobüs vaadini yerine getirmeye çağırıyor. Kurum temsilcileri ve muhtarlar, Güzelbey'in bir diğer vaadi olan hafif raylı sistemin yapımına başlaması gerektiğini de söylüyorlar.

Karar Kent Konseyi'nin Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Başkan Asım Güzelbey şu an için "belediye otobüslerini satacağına" dair bir açıklama yapmadığını savundu. Güzelbey, belediye otobüslerinin satışı konusunu 15 Temmuz Perşembe günü yapılacak Kent Konseyi toplantısının gündemine taşıyacaklarını ve oradan çıkacak karara göre hareket edeceklerini bildirdi.


HALKI DİNLESİNLER TÜMTİS Şube Başkanı Kenan Öztürk, Güzelbey ile sorunun çözümü için 3-4 kez görüştüklerini belirtti. Öztürk, belediye otobüslerinin daha iyi çalıştırılması ve hizmetlerin iyileştirilmesi için rapor da sunduklarını kaydetti. Buna rağmen belediye yönetiminin satıştan vazgeçmediğini ve Belediye Meclisi'nden satış ya da kira için yetki çıkardıklarını belirten Öztürk, "Belediye otobüslerinin satışı halkı ve üyelerimiz Gazi-Ulaş işçilerini mağdur edecektir" dedi. Gaziantep halkının satışa karşı olduğunu söyleyen Öztürk, sendikalar, kitle örgütleri, siyasi partiler, muhtarlar, milletvekilleri ile görüştüklerini bildirdi. Satışa karşı her gün bir kurumun açıklama yaptığına dikkat çeken Öztürk, sendika olarak bugünden itibaren Balıklı Parkı'nda satışa karşı imza kampanyası başlatacaklarını, mahallelerde bildiri dağıtıp toplantılar yapacaklarını bildirdi. Öztürk, Güzelbey'i halkın sesine kulak vererek karardan vazgeçmeye çağırdı.

ÖNCEKİ HABER

Şili'de sağlık grevi

SONRAKİ HABER

SATIŞA İZİN VERMEYECEĞİZ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa