12 Temmuz 2004 21:00

Emekli-Sen'den eylemli kutlama

Emekli-Sen üyeleri, sendikalarının dokuzuncu yılını Abdi İpekçi Parkı'nda yaptıkları iki saatlik oturma eylemi ile kutladılar.

Paylaş
Emekli-Sen üyeleri, sendikalarının dokuzuncu yılını Abdi İpekçi Parkı'nda yaptıkları iki saatlik oturma eylemi ile kutladılar. "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Sendika hakkımız söke söke alırız", "Örgütlü emekli, onurlu insan" sloganlarını atan emekliler, sorunlarını ve taleplerini dile getirdiler. Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, Türkiye'de sayıları 7 milyonu bulan emeklilerin, haklarının korunması ve geliştirilmesi için, sendikal örgütlenmeye ihtiyaçlarının olduğuna dikkat çekti. Beysülen, sosyal güvenlik kurumları tartışmalarında taraf olmak istediklerini de söyleyerek, Dünya Bankası'nca hazırlanan "Türkiye'nin emeklilik sistemi ve reform önerileri" raporunu eleştirdi. Eylem, tiyatro gösterimi, şiir dinletileri ve davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi. Emekli-Sen'liler daha sonra eğitimcilerin oturma eylemini de ziyaret etti.

Emeklilere çağrı Adana'da da örgütlenme çağrısı yapan Emekli-Sen Şube Yöneticisi Rıza Yıldız, "Emekli olmak hayatın bittiği anlamına gelmez. Yaşam devam ediyor. Ülkemize verdiğimizin karşılığı olarak insanca bir yaşam sürdürme hakkımız vardır. Bu da örgütlü olmakla mümkündür" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da grev havası

SONRAKİ HABER

DC'de eylem haftası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa