12 Temmuz 2004 21:00

Kendileri fedakârlık yapmıyor

Ülke ekonomisinin iyiye götürülmesi için fedakârlığın yapılması gerektiğini söylüyorlar ama sıra kendilerine gelince ülkenin kaynaklarını sınırsız bir biçimde, babalarının malı gibi kullanıyorlar.

Paylaş


Şükrü Günsili

TÜMTİS Genel Sekreteri Ülke ekonomisinin iyiye götürülmesi için fedakârlığın yapılması gerektiğini söylüyorlar ama sıra kendilerine gelince ülkenin kaynaklarını sınırsız bir biçimde, babalarının malı gibi kullanıyorlar. Devletin uçağı ile düğün davetiyesi götürüyor, devletin polisini, aracını, gerecini seferber ediyor, İstanbul halkına, aldığı önlem nedeniyle yaşanan trafik karmaşasıyla işkence çektiriyor.

Nihat Yurdakul

Belediye-İş Genel Başkanı
Ülkeyi yönetenler her şeyleriyle ve yaşamlarıyla örnek olmalı. Mütevazı olmalı. Ama bu düğün Osmanlı'nın torunları olduğumuzu gösteriyor. Aynı Lale Devri'nde olduğu gibi. Bunları lüks, abartılı uyulamalar olarak görüyorum. Bunu vatandaşımız hak etmiyor. Halkın seçtiği bir Başbakan bu kadar eleştiri getirilecek olağanüstü harcamalar yapmamalı ve güvenlik çemberi oluşturmamalı.

Mahmut Seren

Genel-İş Genel Başkanı
KESK'in bir eylemi vardı. Eğitim Sen tüzüğünü ulaslararası sözleşmelere göre düzenlendiği için kapatma davası açıldı. Bu davayı protesto ettiler. 5 bin polis de orada vardı ama herkes için haber düğündü. 550 milletvekiline hızlı tren bileti veriliyor düğüne gelsinler diye, bu saçmalıktan başka bir şey değil. 5 bin polisi teyakkuza geçiriyorsun, yolları kapatıyorsun, ne hakları var buna.

Selami Büyüksivri

Grevdeki Ayser Tekstil işçisi Günümüz Türkiye'sinde Erdoğan'ın bu tarz bir düğün yapmasına çok şaşırmamak lazım. Erdoğan, attığı her adımın parasını halktan alıyor. Bizim gibi işçiler için böyle bir düğün hayal bile edilemez. İşsizliğin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde bırakın evliliği, nişanlanmayı bile kimse düşünmüyor zaten. Onların harcadığı para kendi ceplerinden çıkmıyor, bizlere ödetiyorlar.

ÖNCEKİ HABER

Hükümetin aynası oldu

SONRAKİ HABER

CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ DE TEPKİ GÖSTERDİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...