11 Temmuz 2004 21:00

Bu bir fıkra değil!

Sağlık Bakanlığı, Hakkâri Yüksekova'da fıkraları aratmayacak bir olaya imza attı. Yüksekova'ya bağlı Esendere beldesinde sağlık polikliniğine 15 yıldır doktor atamayan bakanlık, ambulans olmadığı halde polikliniğe ambulans şoförü atadı.

Paylaş
Hakkâri'nin Yüksekova ilçesine bağlı 7 bin nüfuslu Esendere beldesinde bulunan sağlık polikliniğine 15 yıldan beri bir doktor atanmadı. Ambulans olmadığı halde sağlık polikliniğine atanan ambulans şoförü ise iğne ve pansuman işleri yapmak zorunda kalıyor. Yüksekova'nın 7 bin nüfuslu Esendere beldesinde bulunan sağlık ocağı yıpranınca 1989 yılında bir sağlık polikliniği inşa edildi. Eski sağlık ocağı ise Sadık Deniz isimli bir belde sakini tarafından onarılarak, ev olarak kullanılmaya başlandı. Belde sakinlerine sağlık hizmeti verilmesi amacıyla kurulan sağlık polikliniğine ise 15 yıl boyunca doktor gönderilmedi. Bir ebe, bir sağlık memuru ve bir ambulans şoförünün çalıştığı sağlık polikliniğinde, sağlık hizmetleri bu 3 kişi tarafından verilmeye çalışılıyor. Ambulansın olmadığı sağlık polikliniğinde çalışan ambulans şoförü ise hastaların iğne ve pansuman işlerine bakıyor. Belde sakinleri ağır hastalarını ya İran'a ya da 35 km. uzaklıktaki Yüksekova'ya götürmek zorunda kalıyor.

Dilekçeler sonuç vermedi Beldenin sağlık sorunlarına karşı yetkililerin duyarsızlığını eleştiren Belde Muhtarı Salih Baran, "Belde sakinleri doktor gönderilmesi için birçok kez dilekçelerle bize başvurdu. Biz de dilekçeleri gerekli yerlere verdik. Ama şimdiye kadar beldemize doktor gönderilmiş değil" dedi. Sağlık Polikliniği'nde yalnız personel değil, teknik cihazların da eksik olduğuna işaret eden Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Yüksekova Temsilcisi Cevat Acar ise şunları dile getirdi: "Var olan sağlık sorunlarının giderilmesi için başta bir doktorun oraya atanması gerekiyor. Daha sonra personel eksikliği giderilmeli. Personel eksikliği dışında polikliniğin teknik eksiklikleri de var."

ÖNCEKİ HABER

IMF''nin eli değerse...

SONRAKİ HABER

Hem dayak hem dava

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...