05 Temmuz 2004 21:00

AKP, ANAP'ın izinde

TÜMTİS Gaziantep Şubesi Genel Kurulu'nda Kürt sorunu, özelleştirmeler, ABD'nin işgali gibi pek çok sorun dile getirildi. "Özal 350 milletvekili ile geldiğinde 'maden ocaklarını kapatacağız' diyordu. Madenciler hâlâ çalışıyor, ANAP ise tarihin çöplüğüne yollandı" diyen TÜMTİS Genel Başkanı Sabri Topçu, AKP'nin sonunun da aynı olacağını söyledi.

Paylaş
Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) Gaziantep Şubesi'nin 3. Olağan Genel Kurulu'nda Kenan Öztürk yeniden başkanlığa getirildi. Kürt sorunundan özelleştirmelere ve Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere kadar pek çok sorunun tartışıldığı kongrede, AKP Hükümeti'nin ikiyüzlü politikalarına karşı mücadele çağrısı yapıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu Salonu'nda önceki gün gerçekleştirilen genel kurula, sendika ve siyasi partilerin temsilcilerinin yanı sıra TÜMTİS üyesi işçiler ve geçen yıl trafik kazasında yaşamını yitiren TÜMTİS Gaziantep Şube Mali Sekreteri Sait Yılmaz'ın eş ve çocukları katıldı. TÜMTİS Genel Eğitim Sekreteri Gürel Yılmaz'ın Divan Başkanlığı'na seçildiği kongrede, sık sık "Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz", "Katil ABD Ortadoğu'dan defol", "Gazi-Ulaş halkındır satılamaz", "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atıldı.

'Gazi-Ulaş satılamaz' Açılış konuşmasını yapan TÜMTİS Gaziantep Şube Başkanı Kenan Öztürk, yaşanan sıkıntı ve zorluklara rağmen Gazi-Ulaş işçilerini örgütleyerek üye sayılarını iki katına çıkardıklarını dile getirdi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen AKP'li Asım Güzelbey'in Gazi-Ulaş'ı özelleştirmek istediğini hatırlatan Öztürk, "Buna kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi. Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Titiz de Gazi-Ulaş'ın satılmasına Gaziantep'te bulunan 350 muhtar ile karşı çıkacaklarını belirtti.

Madenler kapanmadı Kurulda söz alan TÜMTİS Genel Başkanı Sabri Topçu, AKP Hükümeti'nin Irak ve Filistin'de yaşanan katliamlarla ilgili ikiyüzlü açıklamalarda bulunduğunu söyleyerek milletvekillerinin İsrail ve ABD dostluk derneklerinden istifa etmediklerini hatırlattı. Hükümetin, TEKEL ve Telekom gibi ülkenin en önemli kurumlarını özelleştirmek istediğini belirten Topçu, "Özal 350 milletvekili ile işbaşına geldiğinde 'Zonguldak maden ocaklarını kapatacağız' diyordu. Madenciler hâlâ çalışıyor, ANAP ise tarihin çöplüğüne yollandı. Emekçiler AKP Hükümeti'ni de tarihin çöplüğüne yollayacaktır" dedi. Topçu, hükümetin saldırılarına karşı mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti.

'Ateşkes devam etmeli' EMEP Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek de, kurulda yaptığı konuşmada, AKP Hükümeti'nin Avrupa Birliği uyum yasaları ile "demokratikleşme sağlandığını" iddia ettiğini belirterek, anadilde eğitim talebi nedeniyle Eğitim-Sen'in kapatılmak istendiğini hatırlattı. "Kürt sorunu, barış ve kardeşlik sorunudur. Kürt sorunu çözülmedikçe işçiler ve emekçiler bölünüp, parçalanmaya devam edecektir" diyen İmrek, bu sorunun demokratik çözümü için emekçilere, sendikalara ve demokratik güçleri ateşkesin devam etmesi ve sorunun çözümü için aktif tutum almaya çağırdı. Ender İmrek, işçi ve memur sendikalarına Maraş'ta grevde olan Arsan Tekstil işçilerine destek olma çağrısı yaptı.

Tek liste Genel kurulda tek liste ile gidilen seçimler sonunda Şube Başkanlığına Kenan Öztürk, Şube Sekreterliği'ne Mahmut Canyurt, Mali Sekreterliğe Servet Kurt, yönetim kurulu üyeliklerine ise Abdurrahman Arslan, Veli Duran, İbrahim Gülmez ve Sinan Gündüz getirildi.

ÖNCEKİ HABER

ESP'den eylem

SONRAKİ HABER

İş kazalarının yarısı 4 ilde oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...