04 Temmuz 2004 21:00

İzmit Şehir Tiyatrosu'nda
   kara bulutlar!

28 Mart seçimlerinde AKP'nin yönetime geldiği İzmit'de Şehir Tiyatroları'nda sorunlar yaşanıyor. İzmit Şehir Tiyatrosu sanatçıları, bir bildiri yayımlayarak, sorunlarını dile getirdiler ve "siyasi müdahalelere" karşı destek istediler.

Paylaş
İzmit Şehir Tiyatrosu'nda yerel yönetimin değişmesiyle birlikte sorunlar başgösterdi. İzmit Şehir Tiyatroları Sanatçıları, yeni Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li İbrahim Karaosmanoğlu'nun icraatlarını, "İzmit Şehir Tiyatrosu'nda kara bulutlar dolaşıyor" başlıklı bir bildiriyle kınadı ve destek istedi.

Ciddi sorunlar yaşanıyor "Daha kuruluş aşamamızda binamız satıldı ve salonsuz kaldık. Depremin ardından o kentte tiyatro yapılamaz, denildi. İzmit yeniden inşa edilirken, biz de tiyatroyu yeniden doğurduk. Tam her şeyi yoluna koyduğumuzu, istediğimiz tiyatroya kavuştuğumuzu düşünürken, 28 Mart seçimlerinden sonra göreve gelen yerel yönetim bizi yolumuzdan alıkoyuyor" diyen İŞT sanatçıları, bugün yaşadıkları sorunları da şöyle sıraladı: "Hizmet sözleşmelerimiz hala imzalanmadı. Dört ikramiyemiz henüz ödenmedi. Kurum esnafa borçlu. Esnaf tiyatroyu ircaya vermeye başladı. Tiyatroya karşı başlatılan karalama kampanyasını yürütenler, belediyenin odalarında toplantı yaptılar. Müdür ve idari amir haber verilmeksizin değiştirildi."

Yücel Erten hedefte İki yıldır İzmit Şehir Tiyatrosu'nun Genel Sanat Yönetmenliğini yürüten Yücel Erten de yeni belediye yönetiminin hedefinde. Görevi bırakması istenen Yücel Erten'in yerine başka bir isim atanmasının planlandığı Erten ile yetkililer arasındaki görüşmede ortaya çıktı. Ancak, İzmit Şehir Tiyatroları tüzüğü belediye yetkililerine bu kadar rahat hareket etme şansı tanımıyor. İŞT sanatçıları, Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ancak Şehir Tiyatroları Yönetim Kurulu'nun göstereceği üç aday arasından atama yapabileceğini belirterek, kulislerde değişik isimlerin dolaştığını da bildirdiler.

Destek bekliyorlar İzmit Şehir Tiyatroları sanatçıları, hazırladıkları metni tiyatro ile ilgili tüm kurumlara göndererek, destek istediler. Sanatçılar süreci anlattıkları metinde, "Bizler, tepemizde dolaşan kara bulutlara inat, bu körpe, bu sadece yedi yıllık tiyatronun kurtarılması için gerekli savaşı vermekte kararlıyız. Yanımızda olmanız, sözümüze söz, sesimize ses katmanız bize güç verecektir" dediler.

ÖNCEKİ HABER

Kapatma kararı geri alınsın

SONRAKİ HABER

Deniz Baykal güven eksiltti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...