02 Temmuz 2004 21:00

Esnaf AKP önünde!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in dükkânlarını mühürlemesi üzerine, Ankara İskitler'deki sanayi bölgesi esnafı AKP Genel Merkezi önünde eylem yaptı. 3 binin üzerinde esnaf "Gökçek şaşırma, sabrımızı taşırma" sloganı atarak mühürlerin açılmasını istedi.

Paylaş
Dükkânları Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından mühürlenen İskitler'deki sanayi bölgesi esnafı, dün AKP Genel Merkezi önünde eylem yaparak, mühürlerin açılmasını istedi. Sayıları 3 bini aşan esnaflar adına Başbakan Erdoğan'la görüşen bir heyet, "Sorunların mutlaka çözüleceği" sözünü alsa da, bu esnafları çok da memnun etmedi. Gökçek ise önce "geri adım atmayacaklarını" söyledi. Esnafların AKP Genel Merkezi önünde yaptığı eylemin ardından, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, AKP Genel Merkezi'ne çağrıldı. "Geri adım atmam" diyen Gökçek, Başbakan Erdoğan'la görüştükten sonra "Konuyu pazartesi günü esnaf temsilcileriyle görüşerek taşınma konusunda ortak yol bulmaya çalışacağız" açıklamasını yaptı. Gökçek, görüşmeye "AKP Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, ANKESOB Başkanı Ali Rıza Ercan, Oto Sanatkarları Derneği Başkanı Şerafettin Kaya ve metropol ilçe belediye başkanlarının katılacağını" bildirdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şehir içinde bulunan sanayi bölgelerinin, şehir dışındaki organize sanayi bölgelerine taşınması için 1 Temmuz'a kadar süre tanımıştı. Önceki gün sürenin dolmasıyla Ankara İskitler'deki Yeni, Büyük, Ata ve Demir Sanayi Sitesi'ndeki dükkânlar mühürlenmeye başlandı. İskitler'de önceki gün bir yürüyüş düzenleyen esnaflar, dün sabah AKP Genel Merkezi'ne doğru yürüdü. Sayıları 3 bini aşan ve esnaf aileleri ile işçilerin de içinde bulunduğu grup, "Gökçek şaşırma, sabrımızı taşırma", "Vur vur inlesin, Melih Gökçek dinlesin" sloganları attılar. Aleyhlerine yayın yapan Kanal A'ya ve kendilerini yalnız bıkaran Oto Sanatkârları Odası Başkanı Şerafettin Kaya'ya tepkilerini dile getiren esnaflar, adına bir heyet taleplerini aktarmak üzere AKP Genel Merkezi'ne giderek, Başbakan Erdoğan'la görüştü. Bunun üzerine Erdoğan'ın yanına çağırdığı Gökçek, esnafların taleplerine kulak vermek zorunda kaldı.


Gökçek DYP'yi suçladı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün basın toplantısı yaparak, kendini savundu. Gökçek, taşınma konusunda geri adım atmayacaklarını, kesin kararlı olduklarını bildirdi. Aslında esnafların taşınma konusunda istekli olduğunu öne süren Gökçek, "isim vermeden" esnafların yürüyüşüne destek veren DYP Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan'ın esnafları kışkırttığını savundu. Fakat daha sonra Başbakan Erdoğan'ın da araya girmesiyle 'bir orta yol bulunacağı' açıklamasını yaptı.


Esnafların derdi ne? Gazetemize sorunlarını anlatan esnaflar, "Biz tornavida ile para kazanıyoruz, Sabancı, Koç değiliz. Bizi İvedik'e yönlendiriyorlar. Kiralar bir anda 5 katına çıktı, 1 milyarı buldu. 2 bin Euro da depozito istiyorlar. Biz nasıl taşınalım oraya. Oraya gidersek iş de yapamayız, aç kalırız" dediler. En azından Mayıs 2006'ya kadar kendilerine süre tanınmasını isteyen esnaflar, iş yapabilecekleri bir alana, düşük maliyetle taşınmak istediklerini dile getirdiler.

ÖNCEKİ HABER

Sivas katliamı lanetlendi

SONRAKİ HABER

Van'da patlama: 3 ölü 25 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...