01 Temmuz 2004 21:00

Bir yıldız daha kaydı

Türk sinemasının 'iyi kalpli kötü adamı' Hüseyin Baradan (72), bir süredir tedavi görmekte olduğu Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde vefat etti.

Paylaş
Türk sinemasının 'iyi kalpli kötü adamı' Hüseyin Baradan (72), bir süredir tedavi görmekte olduğu Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde vefat etti. Hüseyin Baradan, 'Feleğin Sillesi' filmiyle girdiği sinemada yaklaşık 450 filmde rol aldıktan sonra, çok sevdiği mesleği gazeteciliğe dönüş yapmıştı. İzmir'de Ege Koop'ta Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini sürdüren Hüseyin Baradan, bir süre önce akciğerindeki rahatsızlık nedeniyle Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde ameliyat geçirmişti. 55 yıl sigara içtikten sonra, 14 yıl önce sigarayı bıraktığını ve gençlere bu durumunun örnek olmasını isteyen Baradan, önceki akşam tedavi gördüğü hastanede öldü. Hastane Başhekimi Salih Zeki Güçlü, Baradan'ın hastane tanıtımı için özel görevler üstlendiğini, kaybından büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Güçlü, "Hastanemiz için açılan yardım kampanyasının filmlerini çekmişti. Bir babadan daha yakın bir dostu kaybettim. Sevip saydığım, tanımaktan gurur duyduğum bir insanı kaybettim" dedi.

Cenazisi bugün Baradan, bugün Alsancak Hocazade Camii'nde öğleyin kılınacak cenaze namazından sonra Bornova Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Baradan, İzmir'de uzun yıllar Demokrat İzmir ve Eksper gazetelerinde foto muhabirliği yapmıştı. Pek çok ödül kazanan ve sürekli basın kartı sahibi olan Baradan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Foto Muhabirleri Derneği üyesiydi.

'Bu gözler neler gördü' Baradan, anılarını topladığı ve 1988 yılında yayımladığı "Bu Gözler Neler Gördü" adlı kitabında sinemaya girişini anlatırken, "1950 yılında Kemeraltı'ndaki ünlü Şükran Lokantası'nda yemek yerken yanıma İzmir Film'in sahibi Necdet Bükey gelmişti. Bana 'çevireceğim bir film için sizin tipinizdeki birine ihtiyacımız var, acaba kabul eder misiniz' dedi. Ben de kendisine 'hiç filmde oynamadım, beni affedin' cevabını verdim. Israrcı olan Bükey, ardından bana 'Feleğin Sillesi' yazılı bir senaryo uzattı. Senaryoyu çok beğendim ve Kemal Kan'ın yönettiği bu film ile sinemaya adım attım. Bu filmden iki takım elbiselik İngiliz kumaşı karşılığı bir para almıştım. İlk başrol oynadığım filmim 10 bin lira karşılığında oynadığım 'Çekilin Aradan' isimli filmdi. Bu filmde Gönül Yazar ve Süphe Tekniker ile oynamıştım" diye yazmıştı.

ÖNCEKİ HABER

Aşkın ve seksin halleri

SONRAKİ HABER

Tasarı çekilsin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...