30 Haziran 2004 21:00

'Zirve kararlarını reddediyoruz'

Zirve bitti ancak NATO'ya tepkiler bitmedi. İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Ereğli'de yapılan eylemlerle NATO ve ABD işgali protesto edildi.

Paylaş
Zirve bitti ancak NATO'ya tepkiler bitmedi. İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Ereğli'de yapılan eylemlerle NATO ve ABD işgali protesto edildi. Harbiye Lütfi Kırdar Konferans Salonu önünde bir açıklama yapan ÖDP İstanbul İl Başkanı Sinan Tutal, zirvede alınan karaları kabul etmeyeceklerini söyledi. Tutal, "NATO'cuların, savaş tacirlerinin, tecavüzcülerin, sömürgecilerin pisliklerini buradan süpürmeye başlıyoruz" dedi.

Ereğli Karadeniz Ereğli EMEP İlçe Örgütü de polisin NATO karşıtlarına karşı saldırgan tutumunu protesto etti. Belediye binası önünde bir araya gelen partililer adına açıklama yapan ilçe yöneticisi Gökhan Can, "BOP, barış demokrasi, özgürlük ve medeniyetleri ilerletecek bir proje değildir. Dünya halklarının ve bölge halklarının BOP gibi projelere ihtiyacı yoktur" dedi.

Eskişehir Eskişehir NATO ve Bush Karşıtı Platform üyeleri ise bir yürüyüş düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi önünde önceki toplanan 250 kişilik grup, ellerinde pankart ve dövizlerle "Filistin'e özgürlük", "ABD Irak'tan defol" sloganları attılar. Platform adına açıklama yapan Cevdet Ürencik, "İstanbul'daki zirve tarihe kara bir leke olarak düşecektir. Çünkü bu zirve bölgemizde daha çok insanın ölüm, tecavüz ve işkencesinin planlandığı bir zirvedir" diye konuştu.

Bursa Osmangazi Metro İstasyonu önünde bir araya gelen Bursa NATO ve Bush Karşıtı Birlik üyeleri de, zirvede alınan kararları protesto ettiler. Birlik adına bir açıklama yapan KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Saiım Gültekin, AKP'nin, ABD'nin kaybettiği itibarı kurtarma hevesinden vazgeçmesini istedi.

ÖNCEKİ HABER

İkinci çuval vakası!

SONRAKİ HABER

Aksu kriterleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...